Головна Новини Бізнес економіка Як платити за газ менше: з'явився спосіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Як платити за газ менше: з'явився спосіб

У споживачів тепер з'явилася така можливість

26 січня 2021, 20:19
Поділіться публікацією:

Народний депутат, заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук поділилася способом, який допоможе українцям отримувати менші платіжки за опалення. В ефірі телеканалу Obozrevatel TV вона заявила, що необхідно укласти річний контракт на газопостачання з НАК "Нафтогаз" або приватними операторами.

Як платити за газ менше: з'явився спосіб

Як платити за газ менше. Фото: УНІАН

"Наприклад, у НАК "Нафтогаз" є користувачі, які мають річний контракт, і зараз у них зафіксована ціна 4,7 гривні за кубометр газу. Порівняйте з тим, що є в ринковому варіанті", — підкреслила народний депутат.

Якщо ж укласти такий контракт влітку, то доведеться платити трохи більше, ніж всі інші. Але що стосується зимового періоду, то економія буде очевидною. Олена додала, що незабаром це може стати "середньостроковим рішенням".

Крім того, Кравчук помітила, що вже навесні річні контракти повинні запропонувати і приватні оператори, а не тільки НАК "Нафтогаз".

Народний депутат підсумувала, що найбільша проблема українців полягає не в високих тарифах, а в дуже низькому рівні доходів.

"Найбільша проблема — не те, що тарифи високі, а то, що низькі зарплати. Це дійсно ринкова ціна, вона збільшилася на ринку в Європі. Але у нас достатньо низькі заробітні плати, хоча вони і збільшилися, наприклад, в порівнянні з 2018 роком. Це суттєва сума для домогосподарств", — сказала вона.

Як повідомляло видання "Коментарі", українка отримала шокуючу квитанцію за тепло. В Україні значно зросли тарифи на газ і тепло, тому українці почали отримувати квитанції, цифри в яких просто шокують. У соціальних мережах користувачі навіть вирішили влаштувати флешмоб "у кого платіжка за тепло виявиться найвищою".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини