Головна Новини Бізнес економіка Як змінився обсяг експорту з України в Росію за останні вісім років
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінився обсяг експорту з України в Росію за останні вісім років

Із 2013 року обсяг експортованої в РФ продукції з України зменшився майже на 80%

5 липня 2021, 18:58
Поділіться публікацією:

Останні вісім років продемонстрували, що Україна в плані економіки і товарообігу пройшла значний шлях у європейському напрямку. За словами радника керівника Офісу президента Тимофія Милованова, загальний обсяг експортованої продукції з України до ЄС зріс на 24%, повідомляє "Укрінформ".

Як змінився обсяг експорту з України в Росію за останні вісім років

Із 2013 року експорт до Росії зменшився на 78%. Фото: Де Візу

На противагу цьому сильно знизилася частка товарів, які підприємці перенаправляють у Росію. Милованов зауважив, що обсяг експорту до країни-агресора із 2013 року значно знизився — аж на 78%.

Чиновник зазначив, що зараз влада не зараховує у цей період будь-які показники 2020 року — через коронавірусну пандемію. Але в іншому України демонструє чудовий приріст щодо подальшого поліпшення економічних відносин, особливо в товарообігу, із країнами Європи.

При цьому, за словами радника глави ОП, втрати від зменшення експорту в Росію все ще значні. І навіть дохід від співпраці з Євросоюзом поки не покриває наявну різницю. Однак Милованов упевнений, що це — лише справа часу.

Станом на 2021 рік саме країни Європейського Союзу (об'єднання в цілому) є найбільшим партнером України в плані товарообігу. Від загального обсягу експортованої української продукції ЄС отримує близько 40%. Більше 30 відсотків припадає на азіатські країни. До Росії ж, за словами Тимофія Милованова, зараз з України надходить лише близько 6% товарів.

Чиновник зазначив, що завдяки існуючим договором з ЄС наша держава почало активно продавати не тільки метали або мінерали. За його словами, ми значно збільшили кількість експортованих с/г товарів і готової харчової продукції.

Також Милованов розповів, що за перше півріччя 2021 року українські виробники отримали доступ до 11 нових експертних ринків.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як, згідно із інформацією прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, цьогоріч змінилася динаміка вітчизняного експорту в цілому.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, куди "Мотор Січ" може почати експортувати окремі деталі до вертольотів. Подробиці — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини