Головна Новини Бізнес новини компаній "Мотор Січ" поставить на експорт свої лопаті для вертольотів: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мотор Січ" поставить на експорт свої лопаті для вертольотів: що відомо

Глава підприємства "Мотор Січ" повідомив, що вже підписано кілька контрактів на експорт нових лопатей для вертольотів

21 травня 2021, 17:17
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Українське підприємство "Мотор Січ" хоче налагодити експорт своїх лопатей для несучих гвинтів вертольотів. Про це повідомив глава компанії В'ячеслав Богуслаєв під час урочистої передачі нових комплектів лопатей для армії України.

"Мотор Січ" поставить на експорт свої лопаті для вертольотів: що відомо

Випробування лопатей вертольота - фото: з відкритих джерел

За словами глави підприємства, на цей момент вже підписані контракти з трьома розвиненими державами, вертольоти яких використовують такий же тип лопатей. Більш того, "Мотор Січ" планує робити лопаті та для інших видів вертольотів.

На жаль, глава підприємства не уточнив, з якими країнами вже підписані контракти. Однак, зважаючи на те, що вертольоти, до яких підходить даний вид лопатей, є в наявності у більш ніж 50 країн світу — потенціал для експорту достатньо великий.

Глава "Мотор Січ" підсумував, що попри контракти з іноземними державами, пріоритетним замовником залишатиметься Міністерство оборони України. Міністр оборони України зазначив, що для армії буде потрібно кілька десятків комплектів лопатей.

Для довідки: 18 мая були завершені всі випробування металевих лопатей від вітчизняного виробника. У той же день три нових комплекти були передані до Збройних сил України, а ще 6 повинно потрапити в армію до Дня Незалежності. У планах у підприємства випускати не менше 60 комплектів на рік (в кожен входить по 5 лопатей).

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що у Росії суд оштрафував українську "Мотор Січ" на мільйони: в чому справа. Також видання інформувало про те, що "Мотор Січ" під арештом: чим Китай може відповісти Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини