Головна Новини Бізнес економіка Картину Клімта продали за 74 млн фунтів стерлінгів
commentss НОВИНИ Всі новини

Картину Клімта продали за 74 млн фунтів стерлінгів

На аукціоні Sotheby's було продано картину Густава Клімта за 74 млн фунтів стерлінгів

28 червня 2023, 00:04
Поділіться публікацією:

У вівторок, 27 червня, у Лондоні на аукціоні Sotheby's було продано картину Густава Клімта за 74 млн фунтів стерлінгів (близько 86 млн євро). Востаннє цей портрет купили 1994 року за 11,6 млн доларів на аукціоні у Нью-Йорку. Це був найгарячіший лот, повідомляють "Коментарі".

Картину Клімта продали за 74 млн фунтів стерлінгів

"Дама з віялом" Густава Клімта

Портрет "Дами з віялом" Клімта вважається одним із найцінніших витворів мистецтва, коли-небудь представлених на аукціоні в Європі. Після раптової смерті австрійського художника у лютому 1918 року під час пандемії грипу у його майстерні у Відні залишилися дві картини. Одна з них — "Дама з віялом", передає DW. Цей портрет — остання завершена робота Клімта, яка тепер є цінним предметом колекціонування. Коли картину знайшли, вона й досі стояла на мольберті. На ній – портрет безіменної жінки. Є припущення, що вона була віденською танцівницею. На думку фахівців, художник намалював цей портрет не "на замовлення", що було дуже незвичайно для Клімта, надзвичайно затребуваного як портретиста.

У цій картині використані китайські мотиви: фенікс, як символ удачі, безсмертя та відродження, та квіти лотоса, що втілюють чистоту та любов.

"Картина "Дама з віялом" показує Клімта на піку його творчості, що малює образи з Азії, якими він був одержимий, — вважає Рейтер Хелена Ньюман, голова Sotheby's Europe та голова відділу імпресіоністів та сучасного мистецтва. — Дуже рідко картини цього художника такої якості та масштабу виставляються на аукціон".

Художня спадщина Густава Клімта, що народився в 1862 році у Відні, включає 230 робіт, серед яких близько 20 дамських портретів, 54 пейзажі та картини інших стилів, а також фрески, ескізи та інші предмети мистецтва. Роботи художника, графіка та майстра оформлення архітектурного інтер'єру відрізняють стилізація, символізм та еротизм.

Тим часом, російські ракети вбили ще трьох українців, у тому числі 15-річну дитину.

Шойгу побудував собі нову люксову віллу.

А в Україні пропонують перейменувати ще один обласний центр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини