Головна Новини Бізнес економіка Кіма запідозрили в "тендеруванні" мільярда гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Кіма запідозрили в "тендеруванні" мільярда гривень

Завищенні ціни на будівельні матеріали та сумнівні умови тендерів знайшли розслідувачі в діяльності Миколаївської ОДА

4 жовтня 2023, 18:19 comments2666
Поділіться публікацією:

Миколаївська ОДА прямо зараз "тендерить" 1,05 млрд грн на реконструкцію водогону з завищенням цін будматеріалів удвічі або навіть утричі. До таких висновників, як повідомляють "Коментарі", прийшли автори-розслідувачі видання "Наші гроші".

Кіма запідозрили в "тендеруванні" мільярда гривень

Команда Віталія Кіма "тендерить" міліард гривень

За їх даними, в кошторисі водопровідну трубу врахували ПЕ-100 SDR 17 1000 мм по 42 732 грн/м. Тоді як на сайті "All Electro" її продають 29 518 грн/м. За даними "Наших грошей", на тендерах Держвідновлення по будівництву магістральних водогонів через знищення росіянами Каховської ГЕС поліетиленова труба 1000 мм коштувала 29 500 грн/м.

Крім того, в кошторисі Миколаївського водогону пісок врахували  по 1 656 грн/куб. м. Тоді як "Миколаївводоканал" у цей період закуповував пісок по 572 грн/куб. м. Тобто принаймні у 2,5 раза дешевше.

"Отже в результаті маємо таку ситуацію, — пишуть розслідувачі. — Департамент капбудівництва Миколаївської ОДА замовив виготовлення проектно-кошторисної документації, з якої слідувала дуже завищена очікувана вартість реконструкції водогону. При цьому сам же замовник встановив обмежувачі проти того, аби якісь конкуренти могли на аукціоні знизити ціну контрактів до ринкових цін. За наслідком лише у підрядах однієї фірми "Миколаївміськбуд" на загальну суму 355 млн грн маржа тільки на трубах і піску, за нашими підрахунками, складає 97 млн грн, тобто чверть від ціни. А у "Одесаспеценерго" тільки по трубам має 67 млн грн маржі з загальної вартості підрядів 242 млн грн".

Загалом Миколаївська ОДА "викотила на торги" 1,05 млрд грн.

Нагадаємо, що голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім призначений на свою нинішню посаду 25 листопада 2020 року. До свого призначення головою ОДА з 1998 — займається підприємницькою діяльністю. Був керуючим партнером клубу Ushuaja, має стосунок до будівельного бізнесу. 

Тим часом, після своєї відставки Маккарті раптом згадав про Путіна.

У Росії прийняли рішення по сину Кадирова.

У Севастополі лунають сильні вибухи та постріли. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 жовтня 2023, 18:07

Очікувано. Чим більше публічності і реклами себе у ЗМІ, тим більша корумпованість і шкода для країни. Створили православну країну не здатну до самостійного життя і користі тільки для корумпованої купки тіл. Зе Бендер, це щось набагато гірше ніж до нього. Це тільки, якщо порівнювати по корупції. Чи буде після нього взагалі хтось? Чи перевершить він Зе, чи є ще більша можливість? Якщо буде не представник від Авраама, то навряд. Тільки представники постійно вдосконалюються в цьому ремеслі концентрованого Зла.


Новини