Головна Новини Бізнес економіка Коли і чому в Україні ймовірні затримки пенсій і зарплат: прогноз експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли і чому в Україні ймовірні затримки пенсій і зарплат: прогноз експертів

За словами аналітиків, до середини наступного року затримки пенсій і зарплат можуть стати цілком імовірним сценарієм

3 грудня 2020, 04:45 comments1663
Поділіться публікацією:

Затримок пенсій і зарплат, принаймні, до кінця нинішнього року, не передбачається. А ось у 2021 році є така ймовірність. Про це повідомляється в матеріалі "Коментарів".

Коли і чому в Україні ймовірні затримки пенсій і зарплат: прогноз експертів

Фото з відкритих джерел

Так, старший аналітик з податкових питань Інституту соціально-економічної трансформації В'ячеслав Черкашин впевнений: якщо терміново не почати радикальні економічні реформи і не отримати підтримки міжнародних фінансових інститутів до середини 2021 року затримки пенсій і зарплат можуть стати цілком імовірним сценарієм.

Як заявив старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, затримок пенсій і зарплат, принаймні, до кінця року, не буде. Інша справа — що нас чекає в 2021-му. Так, в бюджеті, дійсно, є серйозна дірка. Це, зокрема, пов'язано з тим, що не отримали очікуваний транш від МВФ. На думку експерта, уряду треба буде працювати за двома напрямками: скорочення витрат бюджету — і спроба наростити доходи.

Що стосується витрат, Вадим Іосуб думає, що до останнього спробують не зачіпати соціальні — зарплати, пенсії, соцдопомоги і т.д.

"Швидше за все, поріжуть якісь інвестиційні витрати, які ще не освоєні (будівництво, модернізація). Будь-яке ж посягання на соціальні витрати призведе до зниження рейтингу й уряду, й президента, — пояснює аналітик. — Що стосується зростання доходів, тут нічого особливо нового не придумаєш. Ніяких нових податків або підвищення існуючих ставок вводити не будуть. Єдиний варіант — робота з великими неплатниками. Спроба зменшити заборгованість щодо податків".

На думку Вадима Іосуба, проблем можна було б уникнути, отримай Україна гроші МВФ.

Нагадаємо, експерти спрогнозували, як локдаун може добити не епідемію, а українську владу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Витус Беринг

3 грудня 2020, 05:53

Развелось Ыкспэрдов. По мнению Ыкспэрда, правительству надо будет работать по двум направлениям: сокращение расходов бюджета – и попытка нарастить доходы. 30 лет Ыкспэрды повторяют мантру предыдущих Ыкспэрдов.


Новини