Головна Новини Бізнес економіка Коли економіка України відновиться після кризи: прогноз МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли економіка України відновиться після кризи: прогноз МВФ

ВВП України буде зростати повільніше, ніж загалом у світі

6 квітня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Міжнародний валютний фонд (далі — МВФ) прогнозує зростання валового внутрішнього продукту України у 2021 році на рівні 4,0%. Економіка України лише частково зможе відновитися після падіння у 2020 році на 4,2%. Така інформація наведена в огляді МВФ World Economic Outlook за квітень 2021 року, передає "РБК-Україна".

Коли економіка України відновиться після кризи: прогноз МВФ

Коли економіка України відновиться після кризи: прогноз МВФ. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що ВВП України зростатиме повільніше, ніж загалом у світі (прогноз МВФ — 6,0%). Крім того, у 2020 році падіння ВВП України було глибшим, ніж скорочення світової економіки (за даними МВФ, на 3,3%).

У Міжнародному валютному фонді також висловили сподівання, що українська економіка станом на 2022 рік зросте на 3,4%. Однак це значення також гірше, ніж середнє значення по світу (прогноз МВФ — на 4,2%).

Нагадаємо, що очільник Мінекономіки Ігор Петрашко прокоментував дані Держстату про падіння ВВП минулого року на 4%, заявивши, що Україна вже пройшла пік падіння економіки. Міністерство прогнозує цього року її зростання на 4,6%.

Раніше портал "Коментарі" писав, чи дійсно Україні потрібен транш від МВФ і чому ми можемо його не отримати. Експерти вважають, що наша країна знаходиться в стані часткового локдауну, слабкої ділової активності, викликаної складною епідеміологічною ситуацією. Є значні ризики для виконання дохідної частини бюджету. При цьому загальний державний борг — близько 2,5 трлн гривень. І в цьому році потрібно віддавати досить великий обсяг коштів. Лише в другому кварталі за зовнішніми боргами йдеться приблизно про 1,2 млрд доларів. Ще є ОВДП. Доходи ж бюджету продовжують падати. Нам терміново потрібне фінансове підживлення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

юрий гребенчук

6 квітня 2021, 19:25

ограниченич 4 % чувствуются


Новини