Головна Новини Бізнес економіка Коли можна буде купити за біткоїни машину або оплатити комуналку - прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли можна буде купити за біткоїни машину або оплатити комуналку - прогноз

Експерт розповів про ризики покупки цього виду криптовалюти

12 лютого 2021, 06:40
Поділіться публікацією:

Попри всі дифірамби головній криптовалюті, біткоїн як спосіб заощадження коштів зовсім не є еталоном. І купувати його на останні гроші не варто. Таку пораду озвучив старший аналітик компанії Hamilton Алекс Шустер в статті "Коментарів".

Коли можна буде купити за біткоїни машину або оплатити комуналку - прогноз

Фото з відкритих джерел

Так, висока волатильність створює високі ризики купити актив за невигідним курсом. Тільки жадібність може провокувати незнаючого інвестора залишити свої кошти на довгий термін в біткоїні, вважає експерт.

"Досвідчені імениті інвестори, які купують актив на довгий термін, відрізняються від недосвідчених тим, що у них ці гроші не останні. Тобто покупка біткоїну є диверсифікацією існуючих проєктів, інвестицій, валютних вкладів у рамках нестабільного періоду пандемії та інших шоків світового масштабу. І навіть покупка за невигідним курсом в середньому не є згубною для загального інвестиційного портфеля", — розповів аналітик.

Однак біткоїн як валюта для міжнародних розрахунків активний вже не перший рік. Є приклади й у кіноіндустрії, і у світі шоу-бізнесу, і в спорті, коли контракти оплачені криптовалютою. Наприклад, в цьому році стало відомо, що мадридський клуб третьої іспанської ліги "Інтернасьонал" придбав колишнього нападника "Реала" Давида Барраль, — і теж за криптовалюту.

"У світі така форма оплати давно обкатана і вже стала звичною, поступово вона приживається і в Україні, — говорить Шустер. — Але все ж це, звичайно, не засіб платежу у звичному розумінні середньостатистичної людини".

За його словами, говорити про те, що за біткоїни можна буде купити хліб або машину, або, наприклад, оплатити комуналку, незабаром не доводиться.

"По-перше, цей актив, дійсно, є занадто волатильним. По-друге, як показує практика, власники криптовалюти не люблять афішувати її наявність. І, нарешті, ані ментально, ані технологічно світ до цього поки не готовий", — резюмував експерт.

Нагадаємо, тенденція показала, що біткоїн стає популярнішим за золото.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини