Головна Новини Бізнес економіка Коли закінчиться війна: очікування українського бізнесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли закінчиться війна: очікування українського бізнесу

Майже половина українських компаній очікують, що війна закінчиться у 2025 році

15 грудня 2023, 19:56
Поділіться публікацією:

Близько 40% українських підприємств, які є членами Американської торговельної палати в Україні, переконані, що у 2025 році війна з Росією закінчиться. Такими є результати опитування, проведеного Американською торговельною палатою, передає портал "Коментарі".

Коли закінчиться війна: очікування українського бізнесу

Український бізнес озвучив свої прогнози щодо закінчення війни. Фото з відкритих джерел

На думку 40% представників українських компаній, які взяли участь в опитуванні, бойові дії можуть закінчитися у 2025 році. Ще 24% респондентів відповіли, що, на їхню думку, війна закінчиться у 2024 році, а 17% — що через 5 років.

Решта 19% опитаних обрали один із варіантів: "важко відповісти", "залежить від підтримки союзників та дій України", "у 2026 або 2027 році", "більше ніж через п'ять років", "через 10 років".

Водночас соціологічне дослідження показало, що у 2023 році 74% українських компаній, незважаючи на бойові дії, змогли досягти запланованих фінансових результатів у 2023 році, 27% компаній перевершили свої плани, а 24% підприємств не змогли досягти запланованих фінансових результатів.

Зазначається, що опитування було проведене в першій половині грудня 2023 року. У дослідженні взяли участь 108 керівників та топ-менеджерів компаній. Зокрема, 76% учасників опитування — керівники компаній.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон переконаний, що у наступному році все ж таки вдасться переконати прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, аби він не блокував виділення Євросоюзом фінансової допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро впродовж чотирьох наступних років. Президент Франції пояснив, що своїм рішенням не допомагати Україні угорський прем'єр фактично заблокував виділення коштів для своєї власної країни і сусідніх країн, а також для міграційного прикордонного контролю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини