Головна Новини Бізнес економіка Коли Зеленський виступить у Давосі: стала відома дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Зеленський виступить у Давосі: стала відома дата

Український президент стане одним із спікерів економічного форуму

13 січня 2024, 19:07
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський 16 січня виступить зі зверненням у Давосі (Швейцарія), де пройде Всесвітній економічний форум. Інформацію про дату виступу українського президента опублікували на сайті форуму, передає портал "Коментарі".

Коли Зеленський виступить у Давосі: стала відома дата

Зеленський виступить у Давосі. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що Всесвітній економічний форум у Давосі буде проходити з 15 по 19 січня.

Зазначається, що виступ президента України Володимира Зеленського запланований на денні години 16 січня. Спеціальне звернення Зеленського будуть транслювати в рамках панелі "Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі".

У цій панелі разом з президентом України також візьмуть участь засновник Всесвітнього економічного форуму Клаус Шваб та президент форуму Бьорге Бренде.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адміністрація президента США Джо Байдена підтримала законодавство, яке дозволить конфіскувати близько 300 мільярдів доларів заморожених російських активів на користь України. Такий крок викликає занепокоєння серед американських політиків. Адже конфіскація заморожених активів може "заплямувати репутацію фінансової системи США". Щоб цього не сталося, Білий дім хоче узгодити питання із союзниками з "Великої сімки" у Європі. Адже там зберігається близько 200 мільярдів доларів заморожених російських активів. Гроші із заморожених російських активів можуть піти на оплату реконструкції України. Високопоставлений представник Білого дому повідомив, що подібний закон – це один із можливих інструментів для того, щоб стягнути з Росії гроші за завдану шкоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини