Головна Новини Бізнес економіка Коли зникне дефіцит пального в Україні, - міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли зникне дефіцит пального в Україні, - міністр

Україна імпортує пальне з країн Європи та нарощує обсяг поставок

21 червня 2022, 09:30
Поділіться публікацією:

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков наголосив, що Україна налагоджує поставки бензину, нафтопродуктів та дизпалива з Європи, а тому за кілька місяців має зникнути дефіцит пального не АЗС для українських споживачів. Про це він розповів журналістам Financial Times.

Коли зникне дефіцит пального в Україні, - міністр

Фото ілюстративне / Pixabay

Наразі пальне імпортується із-за кордону автотранспортом та залізницею, оскільки порти в Чорному морі заблоковані через загрозу росії. Раніше була можливість імпорту пального з Азербайджану та Румунії, завозили нафтопродукти з Білорусі. Ворог обстріляв нафтобази та Кременчуцький нафтопереробний завод, тому виробляти пальне поки немає потужностей.

Наразі Україна імпортує бензин та дизпаливо з Бельгії й Нідерландів, наголосив Кубраков. Якщо до лютого була потреба в пальному в обсязі 600 тисяч тонн, то зараз скоротилася частка споживачів — українців купують лише 400 тисяч тонн. Є контракти з польськими імпортерами дизпалива та бензину на постачання 200 тисяч тонн пального в місяць.

Обсяги імпорту зросли в 5 разів, порівняно з квітнем та майже задовільняють обсяги споживання. Тому обсяги постачання будуть нарощуватися, формуватимуть запас бензину та дизпалива й восени дефіциту українці вже не відчуватимуть, заявив міністр. Влада працює над збільшенням поставок від інших імпортерів та підвищенням пропускної спроможності пунктів пропуску на кордонах. Раніше вже було ухвалено певну спрощену процедуру для водіїв вантажівок, які везуть із-за кордону паливо до України при перетині польського кордону.

Як писав портал "Коментарі", що президент запропонував членам Ініціативи Трьох морів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини