Головна Новини Бізнес економіка Колишній співробітник «Нової Пошти» незаконно привласнив понад 800 тис. гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній співробітник «Нової Пошти» незаконно привласнив понад 800 тис. гривень

Чоловіка засудили на 5 років позбавлення волі

10 лютого 2021, 22:29 comments1215
Поділіться публікацією:

Колишній співробітник компанії "Нова Пошта" замовляв техніку в інтернет-магазинах, після чого використовував вкрадені дані облікових записів співробітників компанії і міняв статус накладних у внутрішній системі на "оплачено" і отримував товар на пошті за підробленими документами. Всього чоловік отримав незаконним способом товари на 815 259 грн. За даними видання Internet.ua, чоловіка засудили до п'яти років позбавлення волі.

Колишній співробітник «Нової Пошти» незаконно привласнив понад 800 тис. гривень

Подробиці шахрайської схеми викладені в матеріалах справи, прикріплених до вироку Білоцерківського міськрайонного суду від 19 січня 2021 року.

Відомо, що чоловік почав працювати в "Новій Пошті" у квітні 2013 року. У 2019 він був менеджером групи аудиту якості та клієнтського сервісу. У лютому 2019 року він мав підготувати офісну техніку для відправки співробітникам компанії в різні регіони. Коли чоловікові доручили виконати це завдання він підмінив новий ноутбук на старий, помінявши інвентарний номер пристрою.

Також за період роботи він вивчив службове програмне забезпечення, яке використовують співробітники для створення і редагування накладних, маркувань, а ще він отримав доступ до облікових записів кількох співробітників.

Таким чином чоловік отримав робочий ноутбук, на якому були встановлені службові програми та дані співробітників.

У документах суду зазначено, що чоловік знав про те, що якщо товар пропаде, то "Нова Пошта" повинна буде компенсувати вартість втраченого товару, а коли він отримував нібито оплачені посилки, товар фактично не було сплачено, а НП потрібно було перерахувати магазину гроші за нього. У загальному рахунку чоловік завдав компанії збиток на 815 259 грн. Затримали його, коли він в чергове намагався незаконним способом отримати товар.

Суд визначив йому покарання — 3 роки умовно, з випробувальним терміном, а також штраф в 772 934 грн на користь "Нової Пошти". Обвинувачений визнав провину та вже виплатив компанії 100 000 грн.

Нагадаємо, "Нова Пошта" не надає послуги, про які йдеться на сайті компанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

влад

11 лютого 2021, 07:36

Два раза возмещали стоимость товара по заявленной оценке . Все честно.

Windows of Europe

11 лютого 2021, 02:30

Хоть кто-то наказал Нова почта, хрен они что возмещают, говорю н собственном опыте.


Новини