Головна Новини Бізнес економіка Коломойський "позбавився" свого головного медіаактива
commentss НОВИНИ Всі новини

Коломойський "позбавився" свого головного медіаактива

Ігор Коломойский переписав "1+1" на іншу людину, але зберіг контроль за собою

26 жовтня 2023, 16:49
Поділіться публікацією:

Український бізнесмен Ігор Коломойський, який зараз знаходиться під вартою, передав свої корпоративні права в медіахолдингу "1+1 media" в управління трудовому колективу в особі чинного генерального директора компанії Ярослава Пахольчука. Про це, як повідомляють "Коментарі", йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті медіахолдингу.

Коломойський "позбавився" свого головного медіаактива

Ігор Коломойський

"Мною прийнято рішення про передачу належних мені корпоративних прав в управління трудовому колективу, в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" який як представник діятиме в інтересах компаній і за дорученням трудового колективу", – сказано в заяві Коломойського.

Це рішення ухвалено терміном на п'ять років у звʼязку з "необхідністю захисту та збереження принципів свободи слова, неупередженості та обʼєктивного висвітлення подій". Як поясняє у своїй заяві "1+1 media", управитель матиме можливість ухвалювати від свого імені рішення щодо управління корпоративними правами, за виключенням відчуження або обтяження корпоративних прав, належних Ігорю Коломойському, та отримання дивідендів. При цьому також варто розуміти, що передача корпоративних прав в управління не призведе до зміни кінцевого бенефіціарного власника групи "1+1 media". Контроль над компанією залишається за Ігорем Коломойським.

Нагадаємо, що Коломойського підозрюють в шахрайстві, відмиванні грошей, незаконних діях з документами, заволодінні чужим майном і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом. Група 1+1 media – один з найбільших медіахолдингів Східної Європи. Він об'єднує серед іншого телеканали 1+1, 2+2, ТЕТ, новинні сайти ТСН.ua та Главред, інформаційне агентство "УНІАН".

Тим часом, Орбан чекає на приїзд української делегації до Будапешта. Віктор Орбан заявив, що чекає на українську делегацію, щоб поговорити про заблоковані 500 млн допомоги від ЄС.

У ЄС хочуть перевершити КНДР. У Литві закликали прискорити постачання снарядів Україні. 

Усик запропонував Ф’юрі приїхати в Україну: що відповів британський боксер Олександр. Усик запросив в Україну свого майбутнього суперника по боксу Тайсона Ф’юрі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини