Головна Новини Бізнес економіка Компенсації пенсіонерам старше 75 років відклали: названа дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Компенсації пенсіонерам старше 75 років відклали: названа дата

Дане рішення прийняли на урядовому засіданні 22 лютого

23 лютого 2021, 11:29
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України прийняв рішення перенести початок виплат пенсіонерам від 75 до 80 років компенсацій в розмірі 400 гривень з 1 липня на 1 жовтня 2021 року. Дане рішення прийняли на урядовому засіданні 22 лютого. Інформацію про це оприлюднило видання "РБК-Україна".

Компенсації пенсіонерам старше 75 років відклали: названа дата

Компенсації пенсіонерам старше 75 років відклали: названа дата - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що також Кабміном було прийнято рішення скасувати норму, якою передбачалося збільшення щомісячної компенсаційної виплати на відповідний коефіцієнт починаючи з 1 березня 2022 року.

За даними джерела, постановою також встановлюється порядок індексації пенсійних виплат з 1 березня 2021 року. Щорічний перерахунок проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати, враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11. Якщо розмір підвищення не досягає 100 гривень, встановлюється щомісячна доплата до пенсії.

Нагадаємо, що в Україні з першого квітня підвищиться пенсійний вік для деяких громадян. Дані зміни пов'язані з законом про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Відповідний документ був прийнятий ще у 2011 році. Підвищення пенсійного віку проходило поступово. У квітні буде останній етап. Крім того, поступово підвищується і страховий стаж, який необхідно мати для отримання пенсії. Це пов'язано з реформою 2017 року. Вимоги до стажу підвищуються щороку до 2028, поки він не досягне 35 років.

Також "Коментарі" повідомляли, що українці, які працюють в інших країнах, можуть отримувати пенсію на батьківщині. При цьому враховується стаж і сума зарплати, яку працівники отримували за кордоном. Які умови потрібно дотримуватися, щоб отримати пенсію, читайте у нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини