Головна Новини Бізнес економіка Конвенція про процедуру спільного транзиту: які можливості отримає український бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

Конвенція про процедуру спільного транзиту: які можливості отримає український бізнес

Для представників українського бізнесу буде спрощений спільний транзит

30 листопада 2021, 13:26
Поділіться публікацією:

В Україні закінчила свою роботу попередня оціночна місія Генерального директорату з питань оподаткування та митного союзу Європейської комісії та інших країн-учасниць Конвенції про процедуру спільного транзиту щодо приєднання України до цієї Конвенції та NCTS. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України. 

Конвенція про процедуру спільного транзиту: які можливості отримає український бізнес

Національний банк України - Reuters

У результаті візиту до України оціночна місія має надати рекомендації, що стануть основою для підготовки до основної місії, за підсумками якої й буде вирішено, чи потрапить Україна до Конвенції.

Учасники місії, зокрема члени Мінфіну, Держмитслужби та Національного банку України, наприкінці своєї роботи провели зустрічі з представниками бізнес-сфери та фінансових установ. Під час зустрічі була можливість отримати відповіді на запитання, що цікавили, та роз'яснення з приводу того, які український бізнес отримає можливості після приєднання держави до Конвенції, а також які вже існують переваги в рамках національного застосування спільного транзиту та NCTS.

Під час зустрічі було зазначено, що український бізнес після приєднання України до Конвенції матиме можливість працювати за принципом "один транспортний засіб – одна декларація – одна фінансова гарантія" від держави відправлення до держави призначення. Крім того представники бізнес-сфери зможуть користуватися перевагами та спрощеннями спільного транзиту на міжнародному рівні. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", Ростислав Шурма займеться в ОП зниженням податкового тиску на бізнес. Основне завдання призначеного на посаду заступника голови Офісу Президента Ростислава Шурми — стати ключовим радником президента з питань розвитку промисловості, залучення іноземних інвестицій, підтримки інноваційної складової економіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини