Головна Новини Бізнес економіка Країни, чий річний ВВП менше статків Ілона Маска
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни, чий річний ВВП менше статків Ілона Маска

Якби багатство Маска порівнювати із ВВП кожної країни світу, він був би на 50-му місці серед найбагатших держав

14 січня 2021, 10:52 comments1265
Поділіться публікацією:

Ілон Маск є одним з найбагатших людей на планеті й посідає друге місце в рейтингу Forbes після засновника компанії Amazon Джеффа Безоса. Ерудит-мільярдер найбільш відомий як керівник компанії з виробництва електромобілів Tesla і приватної ракетної компанії SpaceX. Згідно з рейтингом Forbes, на цей момент його статок складає 184 мільярди доларів.

Країни, чий річний ВВП менше статків Ілона Маска

Ілон Маск - фото з відкритих джерел

Британське видання Independent розповідає, що у 2018 році Маск повідомив, що планує профінансувати плани SpaceX на Марс, продавши "великий" пакет акцій Tesla в якийсь момент в майбутньому. У той час акції Tesla коштували близько 60 доларів. Сьогодні вони коштують близько 900 доларів. Дохід Tesla значною мірою вплинув на власний капітал Маска, який тепер еквівалентний річному ВВП країни малого і середнього розміру.

Дохід Tesla значною мірою вплинув на власний капітал Маска, який тепер еквівалентний річному ВВП країни малого і середнього розміру.

У виданні повідомляють, що якби багатство Маска порівнювати із ВВП кожної країни світу, за даними Міжнародного валютного фонду, він був би на 50-му місці серед найбагатших країн світу. Іншими словами, якби власний капітал Маска був рівномірно розподілений між усіма 328 мільйонами громадян США, кожен отримав би приблизно 600 доларів — ту ж суму, яку уряд США видало  як стимулюючий чек під час пандемії.

Країни, чий річний ВВП менше статків Ілона Маска - фото 2

У число країн, чий річний ВВП було б менше, ніж статки Маска, потрапила й Україна, оскільки за номінальним значенням валового внутрішнього продукту в доларовому вираженні згідно з даними МВФ, наша країна посідає 56 місце. У переліку також виявилися б безліч Африканських країн, серед яких Кенія, Ефіопія, Гватемала та інші.
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський запросив Маска до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини