Головна Новини Бізнес економіка Курс долара досяг найбільшого падіння за рік: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс долара досяг найбільшого падіння за рік: яка причина

Індекс долара знизився приблизно на 1,14% за тиждень

14 січня 2022, 11:00 comments2107
Поділіться публікацією:

У п’ятницю, 14 січня, курс долара досяг найбільшого тижневого падіння за більш ніж рік. Про це повідомляє Reuters.

Курс долара досяг найбільшого падіння за рік: яка причина

Банкнота долара США - Reuters

Дані показали, що інфляція в США була найвищою з початку 1980-х років, а продажі змусили курс долара впасти через ключову підтримку щодо євро й ієни, зокрема, і трейдери, схоже, задоволені тим, що полегшили свої ставки.

Індекс долара знизився приблизно на 1,14% за тиждень, що є найбільшим щотижневим падінням відсотка з грудня 2020 року, і така несподівана зміна збирається зупинити зростання, яке тривало близько шести місяців. Останній індекс знизився приблизно на 0,20% до 94,654.

Євро зріс більш ніж на 1% за тиждень і вийшов із діапазону, який він утримував з кінця листопада, досягнувши найвищого рівня з 11 листопада на рівні 1,1483 долара. Він не стикається з сильним опором графіка до 1,1525 долара.

Долар впав на 1,53% по відношенню до ієни за тиждень, що стало найгіршим показником з червня 2020 року, і опустився до 113,64 вперше з 21 грудня.

Ієна виграла від зниження світових акцій, тоді як Reuters також ексклюзивно повідомляє, що Банк Японії обмірковує можливе підвищення ставки. 

У США цього року зафіксували чотири підвищення процентних ставок. Але прибутковість на довгостроковій основі дещо впала через коментарі чиновників Федеральної резервної системи щодо скорочення балансу банку.

"Інвестори, здається, сигналізують про те, що підвищення ставок у чотири рази всього протягом дев’яти місяців є настільки агресивним, що обмежує можливості подальшого підвищення. Це фактично зміцнило віру у те, що максимальні кошти ФРС будуть нижче 2%. Що може змінити це? Нам потрібно буде побачити дані про економіку, які переконують ринок у більш високому зростанні. Це може призвести до того, що ставка термінальних фондів буде зміщена ще вище. Це буде каталізатором відновлення сили долара", – сказав Дерек Халпені, керівник дослідження глобальних ринків в MUFG.

Валюти Antipodean також були виведені зі своїх діапазонів, і цього місяця трейдери уважно вивчатимуть дані про працю та інфляцію в обох країнах на предмет того, що може спричинити подальші зміни у риториці центрального банку.

Новозеландський долар зріс на 1,46%.

Стерлінг також рухається вперед, кидаючи виклик політичній кризі, яка загрожує позиції прем’єр-міністра Бориса Джонсона щодо впевненості у тому, що британська економіка може протистояти хвилі зараження COVID-19 і що Банк Англії може підвищити ставки наступного місяця.

Фунт наближається до четвертого поспіль тижневого зростання на понад 0,5%. 

В Азії у п'ятницю Банк Кореї підвищив базову процентну ставку на 25 базисних пунктів до 1,25%, як і очікувалося, а південнокорейський вон, за прогнозами, зросте приблизно на 1,3%.

Як повідомляли раніше "Коментарі", фахівці підрахували, скільки можна було заробити на криптовалюті у 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини