Головна Новини Бізнес економіка Курс валют на червень: що чекає гривню
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс валют на червень: що чекає гривню

Експерт спрогнозував, який курс гривні до долара очікувати в червні

28 травня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Влітку на валютному ринку переважно не спостерігається різких сплесків. За яких умов курси гривні, долара, євро можуть зміцнюватися або слабшати в червні? Які фактори на це можуть впливати (політичні, економічні, сезонні)? У що краще зараз переказувати кошти, щоб не прогадати? Відповіді — в матеріалі видання "Коментарі".

Курс валют на червень: що чекає гривню

Курс валют. Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

Як розповів нам керівник відділу аналітики компанії Forex Club Андрій Шевчишин, літо — традиційний спокійний період для валютного ринку, оскільки ділова активність в цей період йде на спад, співробітники йдуть у відпустки, компанії, як правило, не проводять перегляду цінової і зарплатної політик.

"В результаті, історично в цей період курс гривні мінімально коливається, залишаючись у відносно вузькому діапазоні. Валютний ринок шукає баланс у сформованих факторах та інтересах, як правило, пропозиція і попит збалансовані", — говорить експерт.

У той же час, відзначає аналітик, в кожен період часу є дестабілізуючі фактори, пов'язані або із зовнішнім впливом, або із внутрішніми ситуативними змінами (як наприклад заклад валюти під податкові виплати, відшкодування ПДВ, закупівля великої партії медикаментів, або покупка валюти під закупівлю енергоносіїв).

Зараз гривня знаходиться під впливом відразу декількох трендів, повідомив Шевчишин. По-перше, дій нерезидентів, які довгий час були на паузі з покупкою українських держоблігацій. По-друге, напруженість у відносинах з Білоруссю і ризики конфронтації з РФ. По-третє, внутрішні тренди і цінові тренди за ключовими експортними та імпортними позиціями — руди, металів, зерну, газу, нафтопродуктів.

Поки сумарно фактори врівноважують один одного, вважає експерт. Більш того, якщо нерезиденти активізуються в покупці українського боргу, то при супутніх високих цінах сировини, ми можемо побачити зміцнення гривні. Однак, зазначає аналітик, напруженість з РФ і Білоруссю стримує оптимізм ринку.

"Вважаю, що ринок не вийде з діапазону 27-28 грн за долар протягом червня, і, швидше за все, проведе місяць, якщо не буде якихось особливих подій, перебуваючи в районі 27,5 грн за долар", — спрогнозував Андрій Шевчишин.

Раніше повідомлялося, що експерт пророкує швидкий зліт курсу Bitcoin: на скільки зросте валюта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии

Новини