Головна Новини Бізнес економіка Курс валют просяде: експерт зробив прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс валют просяде: експерт зробив прогноз

Експерт розповів, до якої позначки може піднятися гривня

16 лютого 2021, 12:21
Поділіться публікацією:

Протягом останнього тижня курс долара до гривні опускався до 27,64 грн за долар, а на вівторок — встановлений на рівні 27,97 грн за долар. Це нормальні ринкові коливання (в межах 1,0-1,2 грн). І залежати вони можуть від настроїв учасників ринку. Про це розповів в статті "Коментарів" економічний експерт, президент Інвестиційної групи "УНІВЕР" Тарас Козак.

Курс валют просяде: експерт зробив прогноз

Курс валют. Фото з відкритих джерел

"Попит на гривню був викликаний покупкою іноземцями наших боргових паперів (ОВДП), попит на українські гривневі ОВДП зростає, — зазначає Тарас Козак. — Обсяг іноземців в них вже понад 100 млрд грн — і буде рости. У світі не так багато фінансових інструментів, які дають такий хороший дохід. Українські ОВДП ризиковані, але ризики виправдані 10 і більш відсотків річних".

Крім того, експерт відзначає, що в суботу відбулася важлива подія — представники МВФ визнали безуспішними переговори з Україною. Перегляду меморандуму не буде і грошей теж.

"Це може вплинути на курс гривні до долара, — прогнозує економічний експерт. — Можливо просідання, курсу 28,20. Але НБУ має достатньо сил і механізмів для стримування. Буде тимчасово просідання, а потім — сезон зростання гривні через агровиробників, які заводять валюту для початку весняно-польових робіт. Тому курс гривні буде зміцнюватися. Думаю, після певного просідання ми знову побачимо його в районі 27 грн за долар".

Як повідомлялося раніше, останніми днями гривня на валютному ринку зміцнюється. Курс української національної валюти буде стабільним і надалі. Такий прогноз зробив міністр фінансів України Сергій Марченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

16 лютого 2021, 17:00

А нефть растёт https://kosatka.media/uk/category/neft/news/ceny-na-neft-prodolzhili-rost-na-ozhidaniyah-snizheniya-postavok-iz-ssha


Новини