Головна Новини Бізнес економіка Літні працівники змушені достроково виходити на пенсію через COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Літні працівники змушені достроково виходити на пенсію через COVID-19

Америка перетворилася з самого сильного ринку праці за останні десятиліття в абсолютно слабкий на тлі пандемії COVID-19. Нинішній стан ринку праці ускладнює повторне працевлаштування для людей похилого віку, які раніше в цьому році втратили роботу

25 грудня 2020, 03:41
Поділіться публікацією:

Економіка США втратила більше 22 мільйонів робочих місць навесні, але відновила більше половини з них у наступні місяці 2020 року. Але точно так само, як і відновлення економіки, відновлення ринку праці було нерівномірним. Про це пише CNN.

Літні працівники змушені достроково виходити на пенсію через COVID-19

За даними Бюро Статистики Праці США, в листопаді рівень зайнятості населення становив 61,5%. Це на 1,9 відсоткових пункти нижче лютневого показника, до того, як економіка зупинилася.

За оцінками експертів, в жовтні налічувалося приблизно на 830 тис. більше пенсіонерів, ніж працюючих американців, що становить приблизно чверть різниці між робочою силою до пандемії і нинішньої робочою силою.

Повернення на роботу — це лякає перспектива через ризик для здоров'я працівників похилого віку. Роботодавці також не наважуються наймати літніх працівників, які можуть бути більш сприйнятливі до зараження вірусом.

Як тільки співробітники підуть на пенсію, вони навряд чи повернуться на роботу. Ці вимушені пенсіонери потраплять у категорію постійних втрат робочих місць, про що економісти турбувалися з тих пір, як почалася пандемія.

Постійна безробіття гальмує економічне зростання, особливо в економіці, орієнтованої на споживчі витрати, такий як Сполучені Штати.

Тим часом, проведене дослідження домашніх господарств показує, що в цьому році більше працівників звернулися за ранньою допомогою із соціального забезпечення через пандемію.

Раніше "Коментарі" писали, що стало відомо, який розмір пенсії задовольнив би потреби українських пенсіонерів. Громадяни хочуть отримувати в 3,3 рази більше, ніж отримують зараз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини