Головна Новини Бізнес економіка Мало санкцій: російські компанії підвищили прибуток на 25%
commentss НОВИНИ Всі новини

Мало санкцій: російські компанії підвищили прибуток на 25%

Незважаючи на санкції, російський бізнес заробляє більше

29 серпня 2022, 10:55
Поділіться публікацією:

Мало санкцій: російські компанії підвищили прибуток на 25% - фото 2

Мало санкцій: російські компанії підвищили прибуток на 25%

Російський бізнес нарощує прибутки

У другому кварталі російські компанії збільшили прибуток на 25%. Це сталося на тлі рецесії, пов'язаної із масштабними санкціями США та Європи, запровадженими проти рф через вторгнення в Україну. Про це пише Bloomberg.

Згідно з розрахунками Sberbank CIB, проведеними на основі даних Федеральної статистики, прибуток російського бізнесу підскочив до 9,5 трлн рублів (якщо брати середній курс $144 млрд), при цьому зростання у річному обчисленні перевищило ріст споживчих цін на 17%.

Прибутковим був навіть промисловий сектор, який змушений функціонувати за умов дефіциту основних імпортних компонентів. Виробничий сектор досяг приросту прибутку на 44%, транспортування та зберігання — на 168%. Також більше отримали підприємства сфери нерухомості, готелі та громадське харчування. Останнє пов'язано з обмеженнями росіян на міжнародне авіасполучення.

Однак другий квартал менше успіху приніс торгівлі – оптовики та рітейл знизили прибуток на 13%. Набагато сильніше санкції вдарили по гірничодобувній промисловості, опустивши прибуток учасників ринку на 51%. А в технологічному секторі, звідки масово пішли західні компанії, прибуток упав на 48%.

Як відомо, у липні ЄС запровадив сьомий пакет санкцій проти Росії. Зокрема, у ньому йдеться про заборону операцій з російським золотом. Також розширено перелік товарів подвійного призначення, які європейському бізнесу заборонено постачати до росії. Крім того, свої санкції запроваджують окремі країни. Наприклад, Норвегія заборонила доступ до своїх портів, включаючи шлюзи, а також обмежила ухвалення депозитів від російських громадян та компаній. 

Низка європейських країн планує обмежити видачу віз для росіян. Зокрема, такі заходи підтримала Литва, Латвія, Естонія та Польща. Німеччина не послабить антиросійські санкції, навіть якщо вони "вдарять" по гаманцях німців. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bloomberg.com
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 серпня 2022, 10:13

Ще один приклад, наскільки важлива міцна єкономіка, замість гетманцевщіни і яреськівщіни. Наскільки важлива порядність до власного середнього класу. Відсутність подвійних стандартів. Приклад: у російських олігархів у Європі відбирають власність, а наші там в розкоші. Російськи за хабарі тільки право видобутку копалин отримали, а далі чеснїо платили податки у бюджет. А наші розбагатіли казнокрадством. Українська доброчесність, йди на ***!


Новини