Головна Новини Бізнес економіка Масштаби падіння світової торгівлі досягли рівня кризи 2008 року - СОТ
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштаби падіння світової торгівлі досягли рівня кризи 2008 року - СОТ

У Світовій організації торгівлі повідомили, які сфери торгівлі постраждали найбільше

20 серпня 2020, 11:38
Поділіться публікацією:

У другому кварталі 2020 року світова торгівля зазнала історичного падіння. Про це повідомляє Світова організація торгівлі.

Масштаби падіння світової торгівлі досягли рівня кризи 2008 року - СОТ

Згідно з останніми показниками, значення барометра торгівлі становить 84,5 пункти, що на 15,5 пунктів нижче базового значення індексу, рівного 100, а також на 18,6 пункти нижче, ніж за аналогічний період минулого року. СОТ повідомляє, що нинішній показник — найнижчий за всю історію даних, починаючи з 2007 року. Значення відповідає рівню піку фінансової кризи 2008-2009 років. Однак додаткові індикатори вказують на часткове зростання світової торгівлі та виробництва в третьому кварталі.

У повідомленні говориться, що барометр торгівлі показав різке падіння обсягів торгівлі, але зароджується тенденція до відновлення. Сфери, що постраждали найбільше — це  автомобільна продукція і вантажні авіаперевезення. Також на низькому рівні залишаються контейнерні перевезення. А ось експортні замовлення продемонстрували ознаки відновлення. Невелике зниження індексів зафіксовано для таких категорій, як електронні компоненти, сільськогосподарська сировина.

Додамо, що точні масштаби падіння торгівлі будуть підтверджені тільки в кінці цього року, коли стануть доступні офіційні дані про обсяг торгівлі за період з квітня по червень.

Як повідомлялося, глава Кабміну України Денис Шмигаль заявив, що українська економіка відновлюється. Експерти пояснили, чи є підстави вірити заяві прем'єра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини