Головна Новини Бізнес економіка McDonald's продає російський бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

McDonald's продає російський бізнес

Компанія запустила процес продажу російського бізнесу

16 травня 2022, 14:56
Поділіться публікацією:

Компанія McDonald's Corp. ( США ), яка є найбільшою їй у світі мережею ресторанів швидкого обслуговування, вирішила піти з ринку Російської федерації .

McDonald's продає російський бізнес

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" , компанія запустила процес продажу російського бізнесу. В агентстві зазначають, що McDonald's планує продати весь портфель ресторанів локальному покупцеві.

Таким чином, ці ресторани більше не зможуть використовувати бренд та меню McDonald's. Але в той же час, компанія планує зберегти свої торгові марки в Росії .

"Гуманітарна криза, викликана війною в Україні, і непередбачуваність операційного середовища, що прискорюється, привели McDonald's до висновку, що подальше володіння бізнесом в Росії недоцільне і не відповідає цінностям McDonald's" , — заявили в компанії.

Нагадаємо, після запровадження жорстких санкцій проти Росії з країни йдуть світові компанії та бренди. Для того, щоб пересічні росіяни не дізналися, що діється насправді в країні, навіть заборонили популярні соціальні мережі, зокрема й Instagram.

Щоб хоч якось знизити наростаючий у Росії градус суспільного невдоволення, кремлівська влада вдається до смішних кроків – створення своїх аналогів Instagram та McDonald's.

Варто зазначити, що у системі McDonald's у Росії працює понад 62 тисячі осіб, на підприємствах постачальників ще близько 100 тисяч.

Нагадаємо, раніше компанія оголосила, що з 14 березня тимчасово припиняє обслуговування у російських ресторанах, при цьому її офіс у РФ продовжить працювати у колишньому режимі. Своє рішення компанія пояснила тим, що на даний момент "не може гарантувати безперебійну роботу основних напрямків, підтримання ключового асортименту на підприємствах мережі та високі стандарти якості, до яких звикли гості".

Раніше повідомлялося, що у Нідерландах відомі бренди, такі як McDonald's , можуть опинитися під забороною.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

dsadsaad

16 травня 2022, 14:50

dsa


Новини