Головна Новини Бізнес економіка «Мені соромно»: Федоров прокоментував обшуки в MacPaw
commentss НОВИНИ Всі новини

«Мені соромно»: Федоров прокоментував обшуки в MacPaw

Міністр цифрової трансформації не залишився осторонь маски-шоу в айті-компанії.

16 лютого 2023, 09:33
Поділіться публікацією:

"Мені соромно, що деякі представники правоохоронних органів забігають в офіс та додому до власника топ-продуктової компанії України. Ця компанія створила кілька успішних продуктів для девайсів Apple. Ними користуються більше 30 млн людей по всьому світу", — написав міністр Михайло Федоров у  соцмережі Telegram. 

«Мені соромно»: Федоров прокоментував обшуки в MacPaw

Фото: Fb


Він наголосив, що суд повинен встановити винуватість. 

"Але ми живемо в цивілізованому столітті. За цифровою економікою майбутнє. Не можна зупиняти роботу компанії через ділянку землі. Враховуючи те, що, за словами власника, він був готовий надати всі матеріали до розгляду справи", — додав очільник профільного відомства. 


За словами Федорова, такі дії влади погано впливають на інвестиційний клімат країни. 


"Разом з Дія.City ми планували приймати новий закон про "Маски Шоу Стоп". Сьогоднішній кейс довів — закон потрібен терміново. Щоб "деякі" не наступали на одні і ті ж граблі", — підкреслив Михайло Федоров. 


Як відомо, в офісі IT-компанії MacPaw та вдома у її засновника Олександра Косована вчора правоохоронці провели обшуки. Вони пов‘язані із придбаними в 2016 — 2021 роках земельними ділянками. Косован запевнив, що слідчим надані всі необхідні документи. На його думку, обшуки пов’язані з бажанням чиновників заволодіти земельними ділянками, MacPaw. 


Він також припустив, що через недосконалості у земельному законодавстві і його застаріле регулювання могли бути допущені якісь помилки посадовцями. Тому компанія надає правоохоронцям всю запитувану інформацію та більш ніж три роки веде діалог з місцевою владою, щоб виправити ці помилки та мати можливість створити дійсно цікавий і цінний проєкт в Україні, написав він у соцмережі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини