Головна Новини Бізнес економіка Мережа АЗС ОККО запустила «антинародну програму», - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Мережа АЗС ОККО запустила «антинародну програму», - ЗМІ

Мережа заправок може бути причетна до картельної змови

15 березня 2021, 10:23
Поділіться публікацією:

У ЗМІ повідомляють, що мережа автозаправних станцій ОККО запустила "антинародну програму", бере участь в монопольній змові, заробляє на українських водіях надприбутки і знищує конкурентів, передає видання УНН.

Мережа АЗС ОККО запустила «антинародну програму», - ЗМІ


Журналісти повідомляють, що мережа ОККО лобіює свої інтереси за допомогою Нафтогазовій Асоціації України, якою керує Неля Привалова, а також "штатного експерта" — директора консалтингового агентства "А95" і профільного сайту Enkorr Сергія Куюна.


Асоціація на рівні Офісу президента і Кабміну нібито лобіює проведення перевірок мереж АЗС, які продають паливо дешевше, ніж ОККО. Зі свого боку Сергій Куюн, за даними журналістів, очолює медіа атаки.


Куюн також публічно виправдовує різке зростання цін на бензин і дизельне паливо, який в останні тижні спостерігається на заправках ОККО.


За даними УНН, коли мережі АЗС підвищують ціни на паливо, як правило, нам пояснюють це подорожчанням нафти. Але крім подорожчання нафти існують інші речі — наприклад, картельні змови, які дозволяють нарощувати ціни далі і далі.


До теперішнього моменту вартість бензину на заправках ОККО вже перевищила 31 грн / л. При цьому навіть з урахуванням нинішньої ціни на нафту, об'єктивна вартість бензину — 26-27 грн, а дизельного палива 24 грн. Однак ОККО торгує дизелем по 31,99 грн, в той час як ціна дрібного опту (продаж бензовозами) становить 21,75 грн. Різниця між цінами на АЗС і дрібним оптом і є надприбутками мережі.


"Різниця в 10,24 грн і це при тому, що на дрібному опті теж є заробіток. Тому зрозуміло, що мінімум 11 грн прибутку — це ні що інше як грабіж автомобілістів ", — повідомляє УНН.


За даними журналістів УНН, в змові з ОККО складаються WOG і SOCAR, які також "диктують ринку свої завищені ціни за допомогою кишенькової Нафтогазовій Асоціації України".


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що РНБО ухвалила стратегію щодо повернення Криму.

Читайте також про поході Зеленського на другий термін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини