Головна Новини Бізнес економіка Металурги України поступово нарощують виробництво
commentss НОВИНИ Всі новини

Металурги України поступово нарощують виробництво

Попри зростання виробництва втрати проти мирного часу складають 70%

18 квітня 2023, 15:15
Поділіться публікацією:

У макроекономічному огляді НБУ йдеться про пожвавлення у певних секторах економіки у березні, включно з металургією, інформує голова Комітету фінансів Данило Гетманцев, пишуть "Коментарі".

Металурги України поступово нарощують виробництво

У березні металурги наростили виробництво

Сьогоднішні дані Укрметалургпром це підтверджують. За даними галузевої асоціації, середньодобове виробництво у березні становило:

- чавуну — 15 тис. тонн (+19% до лютого 2023 року);

- сталі — 17 тис. тонн (+12% м/м);

- прокату — 14 тис. тонн (+17% м/м).

"Поліпшення обсягів виробництва у березні пов’язано з дозавантаженням законсервованих виробничих потужностей, відсутністю дефіциту е/е, покращенням зовнішньої кон'юнктури — зростанням світового попиту й цін на сталь/ прокат", — повідомляє Гетьманцев.  

У річному вимірі — проти березня 2022 року — середньодобове виробництво очікувано збільшилося: у 2,1 раза по чавуну, у 2,2 раза по сталі, у 1,7 раза по прокату.

Нагадаємо, йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Україна вже понад рік воює на кількох фронтах, окрім військового важливою частиною виживання є економічна боротьба.

Як писали "Коментарі", в аграріїв, що займаються перероблюванням зернових, олійних та бобових культур з’являться нові фінансові можливості. Програма USAID з аграрного та сільського розвитку надасть 367 млн грн для співфінансування проєктів, що стосуються підтримки перероблювання зернових, олійних та бобових культур.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — стало відомо, скільки грошей в середньому на місяць потрібно на одного члена української родини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини