Головна Новини Бізнес економіка "Метінвест" удвічі збільшив виплату податків: як металургія тримає на плаву економіку України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Метінвест" удвічі збільшив виплату податків: як металургія тримає на плаву економіку України

Економіст Борис Кушнірук завив, що їхня частка у сплаченому податку по Україні становить близько 5%

1 лютого 2022, 17:48
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що 2021-й був важким для багатьох галузей, деяким компаніям вдалося наростити прибуток і, відповідно, суттєво поповнити українську скарбницю. Зокрема, у компанії "Метінвест" заявили, що збільшили сплату податків більш ніж удвічі – до 52 млрд. грн. Що це дає українській економіці – розбирався OBOZREVATEL.

"Метінвест" удвічі збільшив виплату податків: як металургія тримає на плаву економіку України

Компанія є однією з найбільших платників податків (фото з відкритих джерел)

Загалом "Метінвест" зараз є одним із найбільших платників податків в Україні. Як стверджує економіст Борис Кушнірук, їхня частка у сплаченому податку по Україні становить близько 5%.

"Крім того, що вони сплачують податки, ще й нарощують діяльність збагачувальних фабрик та металургійних заводів", – зазначає економіст.

Збільшення прибутку компанії має важливу роль і для української економіки. Адже "Метінвест" має можливість не лише платити більше податків, а й забезпечувати робочі місця:

"Компанія продовжує працювати. Можливо, зараз це більше в планах, але "Метінвест" збирається збільшувати інвестиції і це також позитивний фактор", – наголошує експерт з питань металургійного сектору Дмитро Хорошун.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Метінвест постачає 25% всього кисню для лікування хворих на коронавірус. Група Метінвест довела постачання кисню до лікарняних стаціонарів до 100 тонн на добу, повідомив директор департаменту регіонального розвитку компанії Олександр Вишняков. Він уточнив, що підприємства групи прийшли на допомогу, коли зупинилися заводи з випуску кисню і почалося зростання захворюваності на Covid. За його словами, з початку року всього було поставлено понад 4 тис. тонн кисню, що робить "Метінвест" найбільшим приватним постачальником кисню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини