Головна Новини Бізнес економіка Microsoft йде з Китаю: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Microsoft йде з Китаю: що сталося

Пропозицію покинути Китай отримали близько 700-800 співробітників компанії

16 травня 2024, 22:46
Поділіться публікацією:

Microsoft запропонував своїм співробітникам з Китаю переїхати до США, Ірландії, Австралії та Нової Зеландії.

Microsoft йде з Китаю: що сталося

Microsoft виводить своїх співробітників з Китаю. Фото з відкритих джерел

За інформацією видання WSJ, пропозицію переїхати з Китаю отримали від 700 до 800 співробітників, які працюють у сфері штучного інтелекту, машинного навчання і хмарних обчислень. Вони мають ухвалити рішення про переїзд до червня.

Як пише видання, працівникам компанії повідомили, що переїзд допоможе зміцнити глобальні амбіції Microsoft у сфері хмарних обчислень та задовольнити потреби в інженерах зі штучного інтелекту в різних місцях.

Зазначається, що в Азіатсько-Тихоокеанській групі досліджень і розробок Microsoft працює близько 7000 фахівців, більшість з яких розташовані в Китаї. Багато з них беруть участь у глобальних дослідженнях і розробках основних продуктів компанії, включно зі штучним інтелектом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай не зацікавлений у завершенні війни в Україні, оскільки заробляє на підтримці російського військово-промислового комплексу, заявив військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко. Експерт відзначив, що всі висновки США, які подавалися до Конгресу, оприлюднювалися національною розвідкою та озвучувалися главою Пентагону, свідчать про те, що на сьогоднішній день Китай залучений до підтримки російської оборонної промисловості.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що за останні місяці Росія активізувала зусилля з дезінформації з метою дискредитації президента України Володимира Зеленського. Як пише видання CNN, за оцінкою розвідки США, яку отримав телеканал та яку підтвердив посадовець адміністрації Джо Байдена, РФ розпалює критику щодо діяльності Зеленського. За даними видання, російська дезінформація робить наголос на двох темах – відході українських сил з Авдіївки та відтермінуванні президентських виборів в Україні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.wsj.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини