Головна Новини Бізнес економіка Міністра економіки України викликали на публічні дебати: що не так із Планом відновлення України після війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністра економіки України викликали на публічні дебати: що не так із Планом відновлення України після війни

В Мінекономіки залишилися тільки статисти, які здатні збирати інформацію. Але аналізувати її та на основі цього аналізу розробляти моделі розвитку нема кому, - Віктор Гольдський

25 квітня 2022, 12:50 comments10069
Поділіться публікацією:

Днями від імені міністра економіки Юлії Свириденко був опублікований матеріал, у якому коротко викладено економічне бачення Плану відновлення та розвитку України після війни з Росією. Основними тезами цієї програми є: повний доступ до ринків країн ЄС та G7, вступ України до ЄС, дерегуляція та невтручання держави у роботу бізнесу, швидка логістика, експорт переробленої сировини, потужний військово-промисловий комплекс, розвиток енергетичного комплексу, кліматична модернізація.

Міністра економіки України викликали на публічні дебати: що не так із Планом відновлення України після війни

Міністр економіки Юлія Свириденко та бізнесмен Віктор Гольдський

Проте, кандидат економічних наук, власник медіагрупи "Коментарі" Віктор Гольдський наполягає, що глава Мінекономіки продовжує використовувати декларативні гасла, а заявлені кроки породжують фінансовий паразитизм та мінімізують відповідальність чиновників за погіршення економічної ситуації.

Експерт вказує на те, що Мінекономіки не готове до управління економікою країни у воєнний час, а розписаний План розвитку України є нереалістичним та популістським, будується на припущенні, що Україні "всі інші країни щось винні та б'ються одна з одною за право надати українцям допомогу”.

Істину у суперечці допоможуть встановити публічні дебати.

"Пропоную Юлії Свириденко відстояти свою Программу розвитку економіки України в прямому ефірі. Відмова від публічної дискусії вважатиметься підтвердженням викладених у блозі тез", — написав Віктор Гольдський у своєму Facebook. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини