Головна Новини Бізнес економіка МВФ дав прогноз на закінчення війни: два сценарії
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ дав прогноз на закінчення війни: два сценарії

Міжнародний валютний фонд оприлюднив два прогнози про закінчення війни в Україні.

2 квітня 2023, 09:20 comments4227
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міжнародний валютний фонд розробив базовий та несприятливий сценарій для України з відповідними прорахунками щодо дефіциту фінансування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Interfax.

МВФ дав прогноз на закінчення війни: два сценарії

З'явивя прогноз МВФ про закінчення війни в Україні. Фото з відкрииих джерел

Згідно з першим, базовим сценарієм програми фінансування України з Міжнародного валютного фонду очікується кінець війни в середині 2024 року з дефіцитом фінансування на суму 115 млрд доларів. При несприятливих обставинах війна закінчиться у 2025 році. Несприятливий сценарій передбачає, що дефіцит фінансування становитиме 240 млрд доларів.

"Різниця між нашим базовим і несприятливим сценарієм пов'язана з тим, як ми припускаємо тривалість і, певною мірою, інтенсивність війни... Коли ми дивимося на передбачуваний дефіцит фінансування, то в базовому це $115 млрд, а в несприятливому — $240 млрд", — сказав він очільник місії Фонду Гевін Грей на пресбрифінгу після оголошення рішення про затвердження програми EFF на 15,6 млрд доларів для України.

Проте у МВФ зазначили, навіть, якщо війна триватиме довше проаналізованого періоду, то існує низка додаткових гарантій для України від акціонерів міжнародного валютного фонду: Польща, Литва, Іспанія, Нідерланди, Словаччина та країни G7.

"Вони зобов'язуються надавати адекватну фінансову підтримку для забезпечення спроможності України обслуговувати всі свої зобов'язання перед", — повідомляли в пресреліз Міжнародного валютний фонд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Карибська країна планує продати елітну яхту на аукціоні, через те, корабель вважають покинутим, а її власник не дає про себе знати. Вартість яхти оцінюється у понад 80 млн доларів.

Також "Коментарі" писав, експерт розповів, як Росія намагається заплутати ланцюги поставки нафти



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини