Головна Новини Бізнес економіка МВФ використовує російську дезінформацію – аналітики
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ використовує російську дезінформацію – аналітики

Аналітики критикують МВФ за використання російської економічної статистики. Дослідники стверджують, що у Росії її просто малюють.

14 квітня 2023, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Аналітики Єльського університету стверджують,  що економічна статистика Росії — це "чиста вигадка Путіна", і насправді вона розвалюється. Особливо критично науковці віднеслись до МВФ, який використовує фейкові дані РФ для своєї офіційної статистики. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Time.

МВФ використовує російську дезінформацію – аналітики

Аналітики критикують МВФ за прогноз для економіки Росії. Фото з відкритих джерел

Джеффрі Зонненфельд і Стівен Тіан з Інституту лідерства Єльського університету стверджують, що статистика, представлена ​​російським центральним банком, є "вигадкою" президента Росії Володимира Путіна.

"Після українського вторгнення наші дані показали, що економічна статистика Кремля стає все більш вибірковою. Вони викидають несприятливі показники, публікуючи лише ті, які є більш сприятливими", — говорять вчені.

Дослідники вважають це проблемою, особливо через необачні публікації цих даних різними експертами та професорами, які "будують безглузді прогнози, нереально сприятливі для Кремля".

Аналітики особливо розкритикували Міжнародний валютний фонд, який враховує офіційні прогнози Росії. раніше Міжнародний валютний фонд прогнозував великий спад російської економіки, а тепер стверджує, що ВВП РФ зросте на 0,7%. Хоч економісти МВФ самі визнають, що у прогнозуванні майбутнього російської економіки існує величезна невизначеність. 

"Путін програє військову війну, дипломатичну війну та економічну війну. Він не повинен виграти війну дезінформації західних ЗМІ та політиків, які наївно піддалися його фейковим економічним даним", — заявили дослідники.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про курс долара до гривні за сценарієм МВФ: базовий та негативний.

Також "Коментарі" писав, що у Росії нова найпопулярніша валюта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини