Головна Новини Бізнес економіка МВФ висунув вимогу до України
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ висунув вимогу до України

Продовження фінансової програми залежить від того, як будуть працювати НАБУ, САП і ВАСК

11 вересня 2020, 11:26 comments1110
Поділіться публікацією:

Щоб співпраця з Міжнародним валютним фондом не зупинилася, Україна має зберегти незалежність антикорупційних органів. Якщо відбуватиметься тиск на НАБУ, САП чи ВАСК, фінансову підтримку МВФ може зупинити. Про це повідомив під час брифінгу директор департаменту комунікацій Джеррі Райс. 

МВФ висунув вимогу до України

Міждународний валютний фонд. Фото: inforesist.org

Міжнародний валютний фонд виступає за розвиток фінансового співробітництва з Україною і готовий всіляко її підтримувати. Та для цього офіційний Київ має робити все, щоб антикорупційні органи й надалі лишалися незалежними від будь-яких органів влади чи політичних структур.

"Створення і підтримка атикорупційних органів — це важлива складова співпраці України та МВФ. Доки вони будуть цілісними та незалежними, ми зможемо впроваджувати в життя поточну програму Фонду", — зазначив Райс.

Йдеться, зокрема, про Національне антикорупційне бюро, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру і Вищий антикорупційний суд.

Зараз, за словами директора департаменту комунікацій, МВФ і Україна обговорюють умови та обов'язки сторін в рамках програми. А от коли місія Фонду прибуде в Україну — поки що невідомо.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, коли Україна може отримати черговий транш від Міжнародного валютного фонду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини