Головна Новини Бізнес економіка На аукціон виставили один з найбільш незвичайних у світі діамантів: скільки він буде коштувати
commentss НОВИНИ Всі новини

На аукціон виставили один з найбільш незвичайних у світі діамантів: скільки він буде коштувати

Особливістю діаманта в 102 карата є те, що він є бездоганним за всіма показниками для подібних каменів

12 вересня 2020, 10:08 comments1814
Поділіться публікацією:

Виключно рідкісний 102-каратний діамант може стати одним з найдорожчих каменів, які колись продавалися на аукціоні, коли він піде з молотка в Гонконзі наступного місяця. Про це пише CNN.

На аукціон виставили один з найбільш незвичайних у світі діамантів: скільки він буде коштувати

Хоча аукціонний будинок Sotheby's відмовився надати передпродажну оцінку, алмази аналогічного розміру і якості раніше залучали заявки від 12 млн дол. до більш ніж 30 млн дол.

Огранений з 271-каратного необробленого алмаза, виявленого у 2018 році в Онтаріо в Канаді, овальний камінь досяг вищих рейтингів в кожному з чотирьох показників: ограновування, колір, чистота і вага в каратах. Це основні показники, за якими оцінюється алмаз, йдеться в повідомленні аукціонного будинку.

Він був класифікований як "колір D" — найвища оцінка для білого алмазу, і вважається внутрішньо і зовні бездоганним. Зараз він вважається одним з найбільш хімічно чистих, прозорих і симетричних алмазів у світі. Він також належить до рідкісної підгрупи алмазів, які практично не містять азоту.

На аукціон виставили один з найбільш незвичайних у світі діамантів: скільки він буде коштувати - фото 2

Раніше тільки сім кольорових бездоганних (або внутрішньо бездоганних) діамантів вагою понад 100 карат з'являлися на аукціоні, повідомляє Sotheby's.

З них найдорожчим виявився прямокутний діамант вагою 163,41 карата, який був проданий на аукціоні Christie's в Женеві за 33,7 мільйона доларів, а найдорожчим — овальний камінь, вартістю 30,8 мільйона доларів в 2013 році. Якщо алмаз, який піде з молотка в Гонконзі в наступному місяці, буде коштувати стільки ж за карат, скільки і ця остання позиція, він буде проданий за 26 мільйонів доларів.

Рідкісний овальний діамант пропонується без резерву, а це означає, що він буде проданий незалежно від розміру самої високої ставки. Торги відкриються онлайн з 15 вересня, а продаж завершиться на живому аукціоні в Гонконзі 5 жовтня.

Тим часом цей діамант буде виставлений на показ тільки за попереднім записом в Пекіні, Шанхаї, Нью-Йорку і Тайбеї.

У заяві для преси голова Всесвітнього ювелірної Ради Sotheby's Гері Шулер заявив, що важко переоцінити рідкість і красу цього каменю.

Раніше "Коментарі" писали, що на тлі пандемії коронавірусу трудові мігранти в Індії, які займаються видобутком і шліфуванням алмазних мінералів, масово залишають робочі місця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини