Головна Новини Бізнес економіка На аукціонах з початку війни продали землі на 228 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

На аукціонах з початку війни продали землі на 228 млн грн

На "Prozorro.Продажі" з 24 лютого відбулося 897 земельних аукціонів.

13 вересня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Земельні аукціони, проведені на Prozorro.Продажі з початку повномасштабної війни росії в Україні, принесли організаторам 228 млн грн. 

На аукціонах з початку війни продали землі на 228 млн грн

Земля

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Згідно з повідомленням, оголошено про 359 нових земельних аукціонів на 207 млн грн. Усього з початку запуску земельних аукціонів станом на сьогодні в системі оголошено 6299 земельних аукціонів, з них: 3658 — з оренди та 2641 — з продажу землі. Вартість всіх лотів з оренди становить 157 млн ​​грн, вони охоплюють площу понад 25 тис. га. А вартість лотів із продажу – 2 млрд 371 млн грн із площею 4,2 тис. га.

Зазначається, що найдорожча ціна та оренда спостерігається у п'яти регіонах: Львівська, Київська, Одеська, Закарпатська та Черкаська області.

Зростання ціни на торгах складає близько 100%.

Як відомо, з липня 2021 року земельні торги ділянками всіх форм власності відбуваються у формі електронних аукціонів. Це означає, що кожен українець – приватний власник землі сільгосппризначення може продати чи здати в оренду свій пай через аукціон. А землю комунальної чи державної власності можна отримати в оренду чи купити лише шляхом участі в електронних земельних торгах. Однак на період військового стану аукціони з оренди с/г землі державної та комунальної власності не проводяться, оскільки це дозволила Верховна Рада.

Перші земельні аукціони у державній електронній торговій системі "Прозорро.Продажі" відбулися 8 листопада 2021 року. Земельну ділянку несільськогосподарського призначення площею 0,23 га на аукціоні продала Кам'янка-Бузька міська рада Львівської області.

Ми раніше писали , що G7 хоче умовити Індію і Китай приєднатися до введення цінової "стелі" на нафту з Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини