Головна Новини Бізнес економіка На Донбасі протестують гірники - заборгованість по зарплатах становила понад 100 млн гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

На Донбасі протестують гірники - заборгованість по зарплатах становила понад 100 млн гривень

З кінця літа борги перед працівниками підприємства склали понад 100 млн гривень

8 грудня 2020, 17:05
Поділіться публікацією:

На Донбасі протестують гірники. Причина банальна — колосальна заборгованість по зарплатах.

На Донбасі протестують гірники - заборгованість по зарплатах становила понад 100 млн гривень

Шахтарі найбільшої державної шахти "Капітальна", яка знаходиться в Мірнограді, сьогодні вранці не вийшли на робочу зміну.

Шахтарі підприємства "Мірноградвуголь", якому належить "Капітальна" прийняли резолюцію, де виклали свої вимоги до президента Володимиру Зеленському та главі уряду Денису Шмигаль. У документі гірники вимагають негайно погасити всю наявну заборгованість по заробітній платі.

Відомо, що з кінця літа борги перед працівниками підприємства склали понад 100 млн гривень.

"Сім'ї голодні. Тим, у кого немає родичів з пенсією, взагалі важко живеться", — заявив профспілковий лідер Олександр Абрамов.

За словами Абрамова, якщо протестуючих не почують, то акції будуть набирати масштаб.

Відомо, що подібна ситуація і на інших шахтах Донецькой області. Так, через борги із зарплати в розмірі 195 млн гривень гірники шахти "Україна" ДП "Селідоввугілля", в суботу, 5 грудня, відмовилися спускатися в шахту.

На Донбасі протестують гірники - заборгованість по зарплатах становила понад 100 млн гривень - фото 2
На Донбасі протестують гірники - заборгованість по зарплатах становила понад 100 млн гривень - фото 3
Раніше "Коментарі" писали про те, що третього грудня в парламенті позитивно розглянули постанову № 4449 "Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України" (щодо оплати праці помічників-консультантів народного депутата України в грудні 2020 року). Таким чином народні обранці на деякий час на 50 відсотків збільшили місячний фонд заробітної плати своїм помічникам. Уже в цьому місяці кожен нардеп отримає бюджет для грошового утримання підлеглим в розмірі п'ятдесяти прожиткових мінімумів для працездатних громадян замість двадцяти п'яти.
Крім того, стало відомо, що обіцянка Зеленського підняти зарплату вчителям до 4 тис. доларів скасовується — Кабмін переніс підвищення на 2022 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

klopkovaoksana

8 грудня 2020, 18:32

CEKC Знaкoмствa - здеcь все девки дaют в пoпу и бepут в pот, бeз дeнeг и oтношeний, все бeсплатнo и анoнимнo! Зaxоди и выбeрай дeвку ----- http://bit.do/sehub


Новини