Головна Новини Бізнес економіка На кінець 2022 року автономними були понад 50% продуктових магазинів: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

На кінець 2022 року автономними були понад 50% продуктових магазинів: деталі

Асоціація рітейлерів України опитала ТОП-15 торгових мереж країни щодо забезпеченості генераторами

26 січня 2023, 11:56
Поділіться публікацією:

Станом на кінець минулого року автономними джерелами електроживлення — генераторами, обладнанням безперебійного живлення, портативними зарядними станціями — оснащено 51,4% торгових точок, тоді як у жовтні таких було менше 20%. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на повідомлення Асоціації. 

На кінець 2022 року автономними були понад 50% продуктових магазинів: деталі

Фото: Shutterstock


Згідно з їх даними, попри відключення електроенергії, 1376 продовольчих магазинів з 2679 можуть обслуговувати покупців, а подекуди — ще й функціонувати як "пункти незламності".


Автономними джерелами живлення власники обладнують як гіпермаркети, так і менші магазини формату "біля дому". Це зокрема Fozzy С&C, Mеtro Україна та Auchan Україна, супермаркети Сільпо, Траш!Thrash!, Novus, АТБ, Varus, SPAR, Рукавичка, Наш Край, а також крамниці "біля дому" — КОЛО, Пчілка маркет, Файно Маркет та Мі маркет. 


За даними Асоціації, до кінця поточного місяця рітейлери планують оснастити пристроями автономності ще 546 магазинів, тож на початок лютого попри відключення електроенергії, продовжуватимуть роботу 71,7% закладів торгівлі. 


За словами голови Асоціації Андрія Жука, більшість продовольчих рітейлерів оснащуються генератори власним коштом. Загалом ритейл потребує діалогу з владою, зокрема, щодо введення механізму компенсації чи пільг при закупівлі обладнання, констатують в Асоціації.


У повідомленні зазначено, що найскладніше досягти автономності супермаркетам, адже вони потребують потужних пристроїв — габаритних і дорогих. На кінець 2022 року тільки 46% супермаркетів продовжували працювати при відключенні електропостачання. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини