Головна Новини Бізнес економіка На Миколаївщині створять понад 1000 нових робочих місць
commentss НОВИНИ Всі новини

На Миколаївщині створять понад 1000 нових робочих місць

Кабмін ухвалив рішення про створення 97-го індустріального парку в Україні

сьогодні, 15:18
Поділіться публікацією:

На території Миколаївської області буде створено сучасний індустріальний парк "Техно Парк Вознесенськ", який сприятиме економічному піднесенню регіону та створенню понад тисячі нових робочих місць. На засіданні 25 жовтня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення включити парк до Реєстру індустріальних парків, що дозволить залучати додаткові інвестиції у промисловість півдня України.

На Миколаївщині створять понад 1000 нових робочих місць

Індустріальний парк . Фото з відкритих джерел

Індустріальний парк для економічного розвитку

Загальна площа "Техно Парку Вознесенськ" складає 19 гектарів на території м. Вознесенськ та с. Бузьке Вознесенського району. Парк забезпечить робочі місця в таких сферах, як виробництво шкіри, будівельних матеріалів, машинобудування, а також у науково-технічному та IT-секторах. Віцеміністр економіки України Віталій Кіндратів зазначив, що новий парк стане важливим елементом у політиці "Зроблено в Україні", надаючи бізнесу можливості для розширення виробництва та залучення інвестицій.

Інвестиції в інфраструктуру та нові проєкти

Компанія-ініціатор ТОВ "КУЛАТ" інвестує 56 млн грн у будівництво інфраструктури парку. Окрім цього, очікується залучення інвестицій у розмірі 800 млн грн від резидентів парку та 20 млн грн від керуючої компанії на наступні три роки. За рахунок податкових пільг учасники переробної галузі до 2027 року планують внести 9,7 млн грн додаткових внесків для розвитку парку.

Підтримка індустріальних парків в Україні

"Техно Парк Вознесенськ" стане 97-м індустріальним парком у Реєстрі індустріальних парків України. На підтримку таких об’єктів у бюджеті 2024 року передбачено 1 млрд грн, що покриває до 50% вартості на будівництво інфраструктури. Ініціативи з деокупованих регіонів також можуть розраховувати на співфінансування у пропорції 80/20, що сприятиме розвитку промисловості навіть на територіях, які зазнали втрат від бойових дій.

Нагадаємо, три індустріальні парки в Україні отримають значну державну підтримку в рамках програми "Зроблено в Україні". Загалом виділено 171,4 млн грн з державного бюджету для будівництва та модернізації інфраструктури, що сприятиме залученню інвесторів та розвитку регіональної промисловості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини