Головна Новини Бізнес економіка На скільки відрізняються зарплати в Європі та Україні - порівняння
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки відрізняються зарплати в Європі та Україні - порівняння

Представники різних професій в Європі отримують значно більше, ніж їхні колеги в Україні

5 травня 2021, 07:40 comments1144
Поділіться публікацією:

Стало відомо скільки отримують працівники різних професій в Україні та за кордоном. Порівняльні дані надав OpenDataBot з посиланням на ресурс Jooblе.

На скільки відрізняються зарплати в Європі та Україні - порівняння

Зарплати в Європі та Україні - порівняння сум та умов праці. Фото: 24tv.ua

Виявилося, що середні зарплати за кордоном майже вдвічі більші за ті, які пропонують на аналогічних посадах в Україні. Саме тому українці вирішують працювати в іншій країні.

Найпопулярніші напрямки — Польща та Чехія, Німеччина, Латвія і Литва. Проте значна частина всіх, хто влаштовується на роботу за кордоном, працює нелегально.

До прикладу зарплата далекобійників в Європі складатиме до 75 тисяч гривень. В Україні представники цієї професії можуть отримати до 30 тисяч гривень. Вантажники ж, які отримують на батьківщині до 15 тисяч гривень, в Європі можуть заробляти вдвічі більше.

Європейські роботодавці активно шукають в Україні різноробів, пакувальників, вантажників, водіїв та далекобійників. Окрім високих зарплат, європейські компанії забезпечують працівника спецодягом, обідами та житлом.

Таким чином, українцям стає дуже вигідно працювати за кордонами України.

Також в Європі враховується досвід та кваліфікація. Фахівцям та спеціалістам своєї справи пропонують більшу заробітну плату та кращі умови праці.

Нагадаємо, що Україна знаходиться на першому місці в Європі по переказах заробітчан. За оцінками НБУ емігранти переказали до України 12 млрд доларів, за оцінками організації KNOMAD – 14 млрд доларів. Варто зазначити, що ці кошти складають до 10% ВВП нашої держави. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, як заробити в Україні гроші, щоб їх вистачало на гідне життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

5 травня 2021, 12:41

Единственная страна в которой рабочий класс полностью сдал все, что дала ему Советская власть. 8ми часовый рабочий день, 5ти дневная рабочая неделя, гарантированная социальная защита (выплаты по больничным, травмам), льготы и компенсации за вредные и тяжелые условия труда, льготное санаторно-курортное лечение ...Отраслевое тарифное соглашение, которое гарантировало установленный размер зарплаты. Все просрано и сдано без боя. "Все на заробитки" - вот наш нынешний девиз.

Лидия

5 травня 2021, 10:36

Наши работодатели никогда не будут платить такую зарплату как в Европе, их устраивает текучесть персонала, никто и не задумывается почему люди меняют часто работы. Самое главное чтобы им побольше заработать бабла, им постоянно мало. Поэтому у нас ничего не поменяется. Это бесполезно обсуждать. Может быть несколько поколений это переживут, тогда и что то сдвинется в этой жизни.


Новини