Головна Новини Бізнес економіка На українських АЗС зростає попит на автогаз – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

На українських АЗС зростає попит на автогаз – ЗМІ

Експерти вважають, що основними причинами зростання продажів автогазу є відсутність бензину на АЗС та ажіотажний попит

31 грудня 2022, 00:00
Поділіться публікацією:

У перші дні травня порівняно з першою половиною квітня в деяких мережах автозаправних станцій (АЗС) обсяги роздрібної реалізації зрідженого газу в травні збільшилися на 70-80%, повідомляє enkorr.

На українських АЗС зростає попит на автогаз – ЗМІ

Ціна на автогаз не підлягає державному регулюванню, тож ціну на пальне зараз регулює ринок. Фото: "Коментарі"

Як заявив топ-менеджер однієї з мереж АЗС, основними причинами зростання продажів автогазу є відсутність бензину на АЗС та ажіотажний попит.

У свою чергу керівник національної мережі АЗС зазначив, що клієнт зараз не вибирає, чим йому заправитися – бензином чи газом, а бере той вид палива, який є.

За його словами, зараз ситуація з автомобільним газом значно покращилася, а зростанню його продажу сприяє відсутність лімітів для заправки. Його не використовує критична інфраструктура, під яку оператори змушені тримати певні обсяги бензинів та дизельного пального, тим самим зменшуючи їхню реалізацію", – пояснив він.

Крім цього, позитивним моментом експерти називають збереження вільного ціноутворення для зрідженого газу, на відміну від бензинів та дизпалива.

Гравці ринку наголосили, що ціна на автогаз не підлягає державному регулюванню, тому ціну на пальне зараз регулює ринок і набуває справедливої ​​маржинальності.

"У той час як ціни на інші види пального, встановлені державою, призвели до дефіциту. Поки що просто немає можливості придбати бензин і ДП за такою ціною, яка б дозволила торгувати не на збиток", – розповів менеджер АЗС.

Водночас, представник однієї з мереж АЗС заявив, що на сьогоднішній день із 220 станцій мережі автогаз реально присутній лише на 75 автозаправках.

При цьому в Україні є такі мережі, які не мають збільшеного попиту на автомобільний газ.

Через нестачу ми сьогодні продаємо бензини лише корпоративним клієнтам, а й черг на заправку зрідженим газом ми не бачимо – повідомив директор мережі АЗС, що працює на сході України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини