Головна Новини Бізнес економіка НАБУ направило до генпрокурора проєкти підозр у справі націоналізації ПриватБанку
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ направило до генпрокурора проєкти підозр у справі націоналізації ПриватБанку

Дану інформацію журналісту надав голова НАБУ

30 грудня 2020, 18:14
Поділіться публікацією:

Національне антикорупційне бюро України направило до Офісу Генерального прокурора проєкти підозр у справі  щодо націоналізації ПриватБанку. Про це повідомляє журналіст Олег Новіков у своєму Телеграм-каналі.

НАБУ направило до генпрокурора проєкти підозр у справі націоналізації ПриватБанку

За словами представника ЗМІ, очільник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив, що детективи відомства у справі ПриватБанку підготували проєкт підозр і скерувало їх до Офісу генерального прокурора. Відповіді від правоохоронців поки не отримано. Разом з тим генпрокурорка Ірина Венедиктова вчора заявляла, що не блокуватиме підписання цих підозр. Також вона повідомила про ухвалення певних процесуальних рішень і сказала, що справа почала рухатись у вірному напрямку.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Приватбанк" відсудив 1 млрд грн у компанії Коломойського, повідомляє "Економічна правда" 16 листопада. Як говориться в рішенні Господарського суду Одеської області від 30 жовтня, суд задовольнив позов "ПриватБанку" до компанії "Агротермінал" і вирішив стягнути з неї як поручителя компанії "Бориваж" 1 млрд грн заборгованості. Відзначається, що "ПриватБанк" через порушення боржником своїх зобов'язань розірвав кредитний договір. Своєю чергою, "Агротермінал" назвала граничним терміном повернення позики, який був встановлений кредитною угодою, 3 листопада 2026 року.
Крім того, порталу стало відомо про те, що фінансист Анатолій Дробязко заявив, що з України нібито через філію "ПриватБанку" на Кіпр могли виводити сотні мільярдів гривень, які потім осідали в офшорах на рахунках чиїхось компаній. Дробязко відзначає, що через майже п'ять років після націоналізації "Привату" ці обставини досі залишаються нерозслідуваними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/nabudaily/2402
comments

Обговорення


Новини