Головна Новини Бізнес економіка НАБУ перевіряє державний банк, який законтрактував невідомих адвокатів за десятки мільйонів гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ перевіряє державний банк, який законтрактував невідомих адвокатів за десятки мільйонів гривень

«Укрексімбанк» без конкурсу і тендеру залучив до роботи сумнівних юристів

29 березня 2023, 19:36
Поділіться публікацією:
У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) зацікавилися фактом розтрати коштів в особливо великих розмірах збоку менеджменту державного "Укрексімбанку". НАБУ спочатку вивчило інформацію з відкритих джерел щодо найнятих банком юристів за мільйони гривень, а тепер здійснює "інші заходи у межах компетенції" щодо розслідування ситуації. Про це повідомили в НАБУ. 

Так, державний "Укрексімбанк" без конкурсу і тендеру залучив до роботи сумнівних юристів з компанії "А.Д.ХОК". Розмір статутного капіталу останньої складає всього 2000 грн. Натомість гонорари, які банк передбачив на оплату  цим адвокатам сягають 42 млн грн, про що свідчить опублікований у мережі договір. 

"Детективи НАБУ дослідили оприлюднену у відкритих джерелах інформацію, яка стосується взаємодії (співпраці) державного банку АТ "Укрексімбанк" з адвокатським об'єднанням "А.Д.ХОК". (...)

Детективи Національного антикорупційного бюро в межах компетенції здійснюють заходи для перевірки викладеної інформації, за результатами якої встановленим обставинам буде надана оцінка відповідно до вимог Кримінального процесуального законодавства України", — повідомили в НАБУ. 

За даними з Реєстрів судових рішень, задіяні  дороговартісні юристи "А.Д.ХОК" у кількарічній судовій тяганині з оскарження аукціону із продажу майна банкрута ПрАТ “Бліц-Інформ”. І попри те, що "Укрексімбанк" вже тричі програв справу, адвокати з "А.Д.ХОК" ініціюють все нові та нові позови, чим блокують виплати кредиторам. Та чим довше тривають безперспективні судові спори, тим більше десятків мільйонів держбанк виплачує юристам. 

Через наявність у цій історії ознак виведення та привласнення держкоштів в особливо великих розмірах, про наміри перевіряти "Укрексімбанк" раніше заявила і Державна аудиторська служба України. 

Нагадаємо, що "Укрексімбанк" завершив минулий рік з найбільшим показником збитків серед усіх банків країни (збитки сягнули майже 7 млрд грн). Але при цьому, гонорари менеджменту банку є найвищими та сягають в середньому понад 1 млн гривень на місяць кожному члену правління.  А зарплатня голови правління "Укрексімбанку" Сергія Єрмакова, наприклад, становила понад 1,6 млн грн.

НАБУ перевіряє державний банк, який законтрактував невідомих адвокатів за десятки мільйонів гривень

НАБУ перевіряє державний банк (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини