Головна Новини Бізнес економіка Нацбанк анулював ліцензії двом установам споживчого кредитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк анулював ліцензії двом установам споживчого кредитування

Фінансовий регулятор заявляє про численні порушення

24 лютого 2023, 21:52
Поділіться публікацією:

Національний банк України анулював ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг двом установам споживчого кредитування -  ТОВ "Містер Кеш"  та ТОВ "СС Лоун". Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 24 лютого 2023 року, повідомляє прес-служба НБУ.

Нацбанк анулював ліцензії двом установам споживчого кредитування

Нацбанк відкликав дві ліцензії

Як повідомляє фінансовий регулятор, за результатами позапланових інспекційних перевірок було виявлено факти численних порушень вимог законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг у діяльності цих фінансових установ.  Йдеться про невиконання вимог: законів України "Про споживче кредитування", "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", “Про електронну комерцію”; Цивільного кодексу України тощо.

Рішення про застосування заходів впливу набирає чинності з 24 лютого 2023 року.

Після відкликання ліцензії фінансові установи позбавляються права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не звільняє фінансові установи від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Нагадаємо, що напередодні масштабної річниці нападу РФ на Україну Нацбанк випустив вертикальну купюру номіналом в 20 гривень. Купюра вийшла обмеженим тиражем, що додає їй колекційної цінності, однак нею можна розрахуватись, як і іншими банкнотами. З одного боку на банкноті зображено трьох українських військових, які піднімають синьо-жовтий прапор, а на фоні них видніється Крим та східні території, де відбувається війна проти Російської Федерації. Також на передньому плані видніються прапори союзників України: Великобританія, Канада, Сполучені Штати та ЄС. На іншому ж боці показано руки українських полонених, які зв'язані мотузкою, що символізує воєнні злочини РФ.

Окрім цього, у FATF зробили гучну заяву щодо Російської Федерації. Також стало відомо за якими найбільш популярними напрямками українці засновують у Польщі компанії. А голова українського уряду Денис Шмигаль окреслив перспективи зернового коридору.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини