Головна Новини Бізнес економіка Нацдепозитарій продовжить термін зарахування грошей з іноземних цінних паперів
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацдепозитарій продовжить термін зарахування грошей з іноземних цінних паперів

Це зумовлено значною кількістю нормативних документів щодо санкцій проти Російської Федерації

18 травня 2022, 12:16
Поділіться публікацією:

Національний депозитарій України (НДУ) заявив про можливе продовження терміну зарахування коштів в іноземній валюті, отриманих внаслідок проведення корпоративних подій іноземних емітентів на банківський рахунок.

Нацдепозитарій продовжить термін зарахування грошей з іноземних цінних паперів

У НДУ заявили, що можуть виникати затримки у русі валютних коштів. Фото: Unsplash

Як повідомляє прес-служба НДУ, це пов'язано з додатковими процесами фінансового моніторингу цих грошей трасою їх руху до моменту зарахування таких коштів на рахунок Нацдепозитарію.

Це обумовлено значною кількістю нормативних документів щодо санкцій проти Російської федерації, які були запроваджені та продовжують запроваджуватися низка країн у зв'язку з військовою агресією проти України – зазначають у НДУ.

У Нацдепозитарії додали, що фахівці держустанови працюють над вирішенням цієї проблеми, однак найближчим часом можуть виникати затримки у русі валютних коштів.

Національний депозитарій України створено відповідно до Закону України "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні" для забезпечення функціонування єдиної системи депозитарного обліку.

Договір про заснування Національного депозитарію України підписано ДКЦПФР (зараз Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку, НКЦПФР – "Коментарі" ) та Національного банку України (НБУ) 18 грудня 1998 року.

Нацдепозитарій веде депозитарний облік усіх емісійних цінних паперів, крім тих, які веде НБУ відповідно до компетенції, визначеної Законом.

12 жовтня 2013 року набув чинності Закон України "Про депозитарну систему України", згідно з яким ПАТ "НГУ" набуло статусу Центрального депозитарію з дня реєстрації НКЦПФР в установленому порядку правил Центрального депозитарію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини