Головна Новини Бізнес економіка Нафта досягла семирічного максимуму через напруженість між Заходом та Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафта досягла семирічного максимуму через напруженість між Заходом та Росією

Ціни на нафту зросли

27 січня 2022, 15:52
Поділіться публікацією:

У четвер, 27 січня, нафта збільшила зростання до семирічного максимуму вище 90 доларів за барель, оскільки криза в Україні посіяла сумніви щодо того, що Федеральна резервна система США посилить монетарну політику. Про це повідомляє Reuters.

Нафта досягла семирічного максимуму через напруженість між Заходом та Росією

Масляні насоси - фото з відкритих джерел

Ф'ючерси на нафту Brent подорожчали на 89 центів, або на 1%, до 90,85 долара за барель до 12:17 за Гринвічем. Ф'ючерси на нафту США West Texas Intermediate (WTI) подорожчали на 87 центів, або на 1%, до $88,22.

Ціни на нафту зросли 26 січня, коли Brent піднялася вище 90 доларів за барель вперше за сім років на тлі напруженості між Росією та Заходом. Росія, другий за величиною виробник нафти в світі, і Захід ворогують через Україну, розпалюючи побоювання переривання постачання енергоносіїв до Європи. 

Обидва контракти були нижчими на початку торгів після того, як Федеральна резервна система США заявила в середу, що, ймовірно, підвищить процентні ставки в березні і планує припинити купівлю облігацій цього місяця в боротьбі за приборкання інфляції.

Долар США піднявся після оголошення, що зробило нафту дорожчою для покупців, які використовують інші валюти. 

"Більш вираженому зниженню цін запобігає криза в Україні, оскільки все ще є побоювання, що постачання російської нафти та газу може бути призупинене у разі військової ескалації", – сказав Commerzbank після ранкового падіння цін.

Ринкова увага також привертається до зустрічі Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) та союзників на чолі з Росією, що відбудеться 2 лютого, групи, відомої як ОПЕК+.

Група, ймовірно, буде дотримуватися запланованого збільшення видобутку нафти на березень, повідомили Reuters кілька джерел ОПЕК+. 

ОПЕК+ щомісяця, починаючи з серпня, підвищувала свій цільовий показник видобутку на 400 000 барелів на добу (барелів на добу), оскільки вона зменшує рекордні скорочення видобутку, зроблені в 2020 році.

Однак група зіткнулася з обмеженими можливостями, які завадили деяким членам виробляти на рівні квоти. 

Тим не менш, збільшення запасів сирої нафти та бензину в Сполучених Штатах полегшило деякі занепокоєння щодо поставок.

Запаси нафти минулого тижня зросли на 2,4 мільйона барелів, повідомило 26 січня Управління енергетичної інформації (EIA). Це в порівнянні з очікуванням зниження на 728 000 барелів за результатами опитування аналітиків Reuters.

Як повідомляли раніше "Коментарі", нафта досягла найбільших щорічних показників з 2009 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини