Головна Новини Бізнес економіка Нафта падає до двотижневих мінімумів: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафта падає до двотижневих мінімумів: названі причини

Після засідання ОПЕК+ у четвер, 4 березня, поставки нафти на світові ринки можуть збільшити

3 березня 2021, 00:47
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту впали до найнижчого рівня за останні два тижні у вівторок на очікуваннях того, що виробники ОПЕК послаблять обмеження поставок на своєму засіданні на цьому тижні. Ці очікування ґрунтуються на відновленні світової економіки після кризи на тлі пандемії коронавірусу. Про це пише Reuters.

Нафта падає до двотижневих мінімумів: названі причини

Нафта. Фото: GETTY IMAGES

Генеральний секретар ОПЕК Мохаммад Баркіндо заявив, що перспективи попиту на нафту виглядають більш позитивними, особливо в Азії.

Ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на 99 центів, або на 1,6% — до позначки 62, 70 дол. за барель, найнижчої позначки з 12 лютого.

Американська нафта марки WTI впала на 89 центів, або на 1,5% — до 59,75 дол. Це найнижчий рівень закриття з 19 лютого. Ціна на нафту WTI впала приблизно на 6% з 25 лютого, торги закрилися на найвищому показнику з травня 2019 року.

Ціни ненадовго збільшили втрати після того, як дані галузевої групи Американського інституту нафти показали значне збільшення запасів сирої нафти минулого тижня, але набагато більше, ніж очікувалося, зниження запасів нафтопродуктів допомогло зупинити втрати.

Нафтове ралі згасло на очікуваннях того, що Організація країн-експортерів нафти та союзники по групі, відомої як ОПЕК+, будуть добувати більше нафти з квітня, послаблюючи глибоке скорочення поставок минулого року.

ОПЕК, яка збереться в четвер, може обговорити можливість повернення на ринок до 1,5 мільйона барелів на добу.

Видобуток нафти ОПЕК+ впав у лютому, оскільки добровільне скорочення Саудівською Аравією додалося до скорочень в попередньому пакті ОПЕК.

Нагадаємо, ціни на нафту злетіли до найвищого рівня приблизно за 13 місяців. "Коментарі" дізналися у експертів, з чим це пов'язано і як може відбитися на Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини