Головна Новини Бізнес економіка Нафта різко падає після досягнення максимумів 2018 року: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафта різко падає після досягнення максимумів 2018 року: що сталося

Новий штам коронавірусу додає невизначеності на міжнародних ринках

14 липня 2021, 08:03
Поділіться публікацією:

Нафта знизилася після закриття на найвищому рівні з жовтня 2018 року, коли галузевий звіт вказав на подальше скорочення запасів сирої нафти в США, що додало ознак швидкого посилення глобального ринку. Про це пише Bloomberg.

Нафта різко падає після досягнення максимумів 2018 року: що сталося

Brent і WTI дешевшають після рекордного подорожчання

Ф'ючерси в Нью-Йорку торгувалися на рівні 75 дол. за барель після зростання на 1,6% у вівторок. В Американському інституті нафти відзначають, що запаси сирої нафти минулого тижня скоротилися більш ніж на 4 млн барелів. Це буде восьма щотижнева нічия поспіль, найдовша серія спадів з січня 2018 року, якщо вона буде підтверджена урядовими цифрами пізніше в середу.

Попит на нафту в США злетів до нових висот у міру того, як країна оговтується від пандемії, а споживання бензину і дизельного палива повертається до довірусного рівня. Сплеск споживання нафти для таких продуктів, як пластик, асфальт, мастильні матеріали та інші промислові потреби, також сприяє відновленню.

Нафта зросла більш ніж на 50% в цьому році, оскільки впровадження вакцини підвищує попит в ключових економіках, таких як США, а Міжнародне енергетичне агентство попереджає, що ринок значно посилиться, якщо ОПЕК не дозволить протистояння і не підніме видобуток. Переговори зірвалися на початку цього місяця, і все більш ймовірно, що альянс не додасть більше поставок у серпні, оскільки члени альянсу скоротять обсяги поставок клієнтам в наступному місяці.

Тупик ОПЕК, а також повернення COVID-19 в багатьох регіонах, викликане швидко поширюється дельта-варіанту, додало невизначеності в короткострокові перспективи минулого тижня. Сідней в середу продовжив терміни локдауну в країні, оскільки найбільш густонаселене місто Австралії бореться зі спалахом.

Ф'ючерси West Texas Intermediate на серпень опустилися на 0,3% — до 75,01 дол. За барель на Нью-Йоркській товарній біржі.

Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту марки Brent знизилася на 0,2% — до 76,32 дол. на біржі ICE Futures Europe після зростання на 1,8% у вівторок.

Однак ринок залишається в бичачій структурі, хоча і дещо ослабів. Швидкий часовий інтервал для Brent становив 78 центів за барель в умовах відсталості, коли ціни, близькі до датування, коштують дорожче, ніж більш пізні. Це можна порівняти з 88 центами тижнем раніше.

Запаси бензину в США впали на 1,54 млн барелів минулого тижня, в той час, як запаси дистилятів виросли на 3,7 млн барелів, повідомляє API. Згідно з опитуванням Bloomberg перед даними Управління енергетичної інформації, загальнонаціональні поставки сирої нафти, за прогнозами, впали на 4 мільйони барелів минулого тижня.

Раніше "Коментарі" писали, що країни ОПЕК скасували зустріч, заплановану на початок місяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

blue

17 липня 2021, 17:20

http://www.gurtong.net/ixo/video-ley-v-spr-a.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-leo-tvx.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-s-leo.html http://www.gurtong.net/ixo/video-mil-v-pro-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-xc.html


Новини