Головна Новини Бізнес економіка "Нафтогаз" хоче забезпечити Європу газом на наступні опалювальні сезони
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нафтогаз" хоче забезпечити Європу газом на наступні опалювальні сезони

Українська компанія хоче допомогти Європі з газом

2 вересня 2022, 22:20 comments1039
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українська компанія, яка займається нафтою та газом "Нафтогаз" планує збільшити видобуток енергетичних ресурсів і таким кроком забезпечити Європу. Про це говорить голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко у виданню Reuters

"Нафтогаз" хоче забезпечити Європу газом на наступні опалювальні сезони

Українська компанія хоче допомогти Європі з газом. Фото з відкритих джерел

Російський напад на територію України призвів до значного обмеження на постачання газу та інших енергоносіїв до країн ЄС. Це спонукає Європейський Союз переглянути свою залежність від газу і нафти з Росії.

Юрій Вітренко розповів, що Україна може забезпечити Європу газом. Для цього необхідну інвестувати в Українську економіку та газовий сектор. Як приклад він навів план Маршала, через який країни Європи отримали значні інвестиції з США.

Вітренко запропонував своєрідне ноу-хау – біопаливо. За словами голови правління Нафтогазу Україна зможе виробляти 10 млрд кубометрів газу з біомаси. Ця цифра збігається з тим, що Україна експортувала у ЄС.

Більшість експертів доволі скептично ставлять до заяв Вітренка, адже Україна сама ще значною мірою не наповнила свої резерви. Окрім того, Україні доведеться у такому випадку скасувати заборону на продаж газу за кордон, яка існує наразі. Хоча аналітики зазначають, що в перспективі можна розглядати видобуток сланцевого газу в Україні. Але наразі більшість місць його знаходження пролягають по лінії фронту бойових дій.

Що цікаво, сам "Нафтогаз" опинився у дефолтному становищі, бо не оплатив відсотки минулого місяця.

Раніше, портал "Коментарі" писав, що Росія припинить постачання газу в країни Європи, якщо ті погодяться обмежувати ціну на енергоресурси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини