Головна Новини Бізнес економіка "Нафтогаз" купив 7 броньованих позашляховиків на майже 1 мільйон євро: кому передадуть машини
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нафтогаз" купив 7 броньованих позашляховиків на майже 1 мільйон євро: кому передадуть машини

У компанії вже встигли заявити, що броньовані позашляховики "суттєво зменшать ризики для співробітників ДП "Нафтогазбезпека"

28 травня 2022, 19:51 comments1899
Поділіться публікацією:

Одна з дочірніх компаній "Нафтогазу" - "Нафтогазбезпека" купила за майже один мільйон євро 7 броньованих автомобілів Toyota Land Cruiser 200. Про це повідомляє "Економічна правда".

"Нафтогаз" купив 7 броньованих позашляховиків на майже 1 мільйон євро: кому передадуть машини

"Нафтогаз" придбав сім броньованих Land Cruiser (фото з відкритих джерел)

З опублікованого контракту стало відомо, що договір уклали 11 квітня. Загальна вартість - 950 тисяч євро. "Нафтогазбезпека" придбала позашляховики у  швейцарської дочірньої компанії "Naftogaz Trading Europe AG". Відтак постачальник мав поставити авто до 17 квітня.

 У компанії підтвердили інформацію про покупку та заявили, що броньовані автомобілі потрібні для працівників "Нафтогазбезпеки", які забезпечують охорону об'єктів засновника компанії  юридичних осіб Групи Нафтогаз та інших об'єктів нафтогазового комплексу.

"Під час військової агресії РФ значна кількість наших співробітників та об'єктів опинились у зоні, де ведуться бойові дії та/або існує реальна загроза обстрілів. Для збереження життя та здоров'я працівників, а також забезпечення сталої роботи нафтогазової системи, виконання безпосередніх статутних завдань і виникла необхідність у придбанні спеціальної техніки", -  повідомили у "Нафтогазбезпеці".

Голова інституту публічної політики і консалтингу Сергій Биков пише, що автомобілі справді придбали для працівників, які знаходяться в зоні бойових дій, а не для оновлення автопарку компанії, як можу подумати більшість українців.

"Перше, що спадає на думку — на тлі війни менеджмент держкомпанії вирішив оновити автопарк. Шукати зраду — це одна зі складових нашого генетичного коду, бо надто довго нас намагались дурити як чужі, так і свої. А від держкомпанії нічого доброго ми давно не чекали. Та як зазвичай і буває, перша думка оманлива. Броньовані автомобілі поїдуть співробітникам ДП "Нафтогазбезпека", які будуть контролювати безпеку обʼєктів Нафтогазу у зоні бойових дій. Там їздити на звичайних автівках банально небезпечно, а працювати "Нафтогазбезпеці" треба. Так само, як треба і забезпечувати безперебійну роботу нашої газотранспортної системи. Ще один момент, який свідчить про відправку автомобілей саме у фронтові регіони — коробка передач. Ну я дуже складно собі уявляю, що навіть регіональний менеджер Нафтогазу буде їздити на Крузаці із механічною коробкою передач. Ну і рік випуску авто: 2016 — 2017 мало натякає на панські витребеньки",- переконаний експерт.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Saudi Aramco визнали найдорожчою компанією у світі.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алексей Хиврич

7 червня 2022, 08:47

Эти себе членовозы покупают а волонтеры собирают военным на пикапы


Новини