Головна Новини Бізнес економіка Навіщо Ігор Смілянський "шантажує" уряд доставкою пенсій
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Ігор Смілянський "шантажує" уряд доставкою пенсій

Керівництво «Укрпошти» вже не перший місяць бореться за можливість доставляти пенсії

20 травня 2021, 21:35
Поділіться публікацією:

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський заявив на своїй сторінці у Facebook, що компанія відключає у своїх відділеннях всі банківські термінали через примусове переведення пенсіонерів на обслуговування в банки.

Навіщо Ігор Смілянський "шантажує" уряд доставкою пенсій

Для чого Укрпошта закриває банківські термінали

Цей захід вимушений, оскільки Пенсійний фонд України та Управління соціального захисту нібито змушують українців отримувати пенсії та інші соціальні виплати на банківські карти, тим самим позбавляючи "Укрпошту" доходів.

Ігор Смілянський ставив умову перед Кабміном: вирішити питання до 17:00 середи 19 травня 2021 року. Оскільки вона не була виконана, компанія відключила термінали.

Зазначимо, що доставку пенсій українцям оплачує Пенсійний фонд України. Всього виплати готівкою отримують близько 3,6 млн осіб. Відповідно, якщо пенсіонери отримуватимуть гроші на банківські карти, то це може значно скоротити доходи "Укрпошти".

Правда, навіть нинішні доходи від доставки пенсій є, на думку того ж Смілянського, незначними. Так, ще у вересні 2020 року Ігор Смілянський заявляв Кабміну, що "Укрпошта" зупинить доставку пенсій з 1 січня 2021 року, якщо тариф на послугу не підвищать.

Також під удар могла потрапити інвестиційна програма ЄБРР і ЄІБ на 100 млн євро, з якої, серед іншого, в подальшому були закуплені нові автомобілі для пересувних поштових відділень.

Питання тарифів на доставку пенсій обговорювалося і 30 квітня під час наради у прем'єр-міністра Дениса Шмигаля за участю голови "Укрпошти" Ігоря Смілянського та міністра соцполітики Марини Лазебної. За розрахунками Мінсоцполітики, витрати на надання послуг із доставки пенсій повинні були істотно скоротитися з вересня 2021 року.

Нагадаємо, що державне підприємство "Укрпошта" починає процес придбання банку. Компанія вже зробила перші кроки і оголосила тендер на оцінювача, який зможе провести аналіз фінансово-господарської діяльності та вирішити низку податкових і юридичних питань. Очікувана вартість тендеру — 3,5 млн гривень. Сайт "Коментарі" попросив експертів оцінити таку ініціативу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sex

20 травня 2021, 21:56

Хочешь заняться сексом сегодня вечером? Одинокие и замужние, красивые и не очень - все они хотят секса, без денег и отношений, просто секс. все анонимно и конфиденциально ----- http://gg.gg/kisky


Новини