Головна Новини Бізнес економіка Названо лідерів на ринку озброєнь: США на першому місці
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо лідерів на ринку озброєнь: США на першому місці

Серед двадцяти п'яти найбільших компаній світу п'ять - американських

7 грудня 2020, 10:45
Поділіться публікацією:

США — лідер на світовому ринку озброєнь. Таку інформацію надав Стокгольмський інститут дослідження проблем світу (SIPRI).

Названо лідерів на ринку озброєнь: США на першому місці

Названо лідерів на ринку озброєнь: США на першому місці. Фото: 24tv.ua

Згідно з дослідженнями інституту, у 2019 році прибуток від продажу зброї та військових послуг найбільшими компаніями сектору склав 361 мільярд доларів США. Це на 8,5% перевищує цифру 2018 року. 

Інститутом враховувалися 25 найбільших компаній світу. Серед підприємств перші п’ять місць зайняли американські фірми: Lockheed Martin, Northrop Grumman, Boeing, Raytheon, General Dynamics. Ця п’ятірка разом зареєструвала 166 мільярдів доларів від річного продажу зброї. 

Нині в США 12 компаній, які увійшли до топ-25 на ринку озброєнь. Загалом на Америку сумарно припав 61% продажів зброї. Це найбільший показник серед країн світу.

У списку стокгольмського інституту присутні й дві російські компанії. Однак у 2019-му році їх продажі впали. 

Друге місце в топі країн зайняв Китай, частка продажів якого складає 16%. Шість західноєвропейських компаній разом становили 18%.

Вперше в топ-25 лідерів на світовому ринку озброєнь увійшла фірма Близького Сходу. Компанія EDGE базується в Об'єднаних Арабських Еміратах. Вона посідає 22 місце і становить 1,3% від загального обсягу продажів зброї серед 25 найпотужніших компаній.

Нагадуємо, що США планує продати зброю відразу 6 країнам на 1,55 мільярда доларів. Серед держав — Південна Корея, Саудівська Аравія, Бразилія, Хорватія, Ліван і Канада.

Також сайт “Коментарі” писав, що в Америці представили найбільший у світі дрон. Розробка Ravn X має 24 метри в довжину, 5,5 метрів у висоту, а також розмах крил — 18 метрів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини